OLDALVONAL

Már ma őszi bajnok lehet a Fradi

Az előző sze­zon­hoz ha­son­lóan idén ismét őszi baj­nok lehet a Fe­renc­vá­ros a lab­da­rúgó NB I-ben. A zöld-fe­hé­rek a fa­na­ti­kus szur­ko­ló­ik­nak is kö­szön­he­tően nőt­tek az el­len­fe­lek felé az utóbbi idő­szak­ban.
  • Szerző: ST

Amennyiben a Ferencváros legyőzi a Mezőkövesdet, akkor az Újpest-Vidi találkozó eredményétől biztosítja őszi elsőségét, de egy vereség is beleférhet a fővárosaiknak, ha a fehérváriak nem szereznek három pontot.

Sigér Dávidék (balra) őszi bajnokok lehetnek
Sigér Dávidék (balra) őszi bajnokok lehetnek
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bevehetetlen a Groupama Aréna

Sorozatban a 29. bajnoki mérkőzésén maradhat veretlen hazai pályán a Ferencváros. Legutóbb még a Vasas tudott győzni a Groupama Arénában, 2017 április 15-én, azóta 602 nap telt el.  Ebben az időszakban egyébként nemzetközi mérkőzéseken is csupán egyszer, a dán Midtjylland ellen maradt alul a Fradi. Amióta a Debrecen ellen, tavaly novemberben visszatért a Fradi-tábor, azóta egyik színtérén sem kapott ki hazai pályán a csapat.

A Tábor előtt képtelen veszíteni a rekordbajnok
A Tábor előtt képtelen veszíteni a rekordbajnok
Fotó: Szabolcs László

Jókor jött az edzőváltás

Thomas Dollt augusztusban váltotta az ukrán Szerhij Rebrov. Azóta tizenegy bajnokit játszott le a Ferencváros, ebből pedig hetet megnyert, két-két döntetlen és vereség mellett. Rebrov munkáját dicséri, hogy a Miha Blazic vezette védelem a legutóbbi négy bajnokin mindössze egy gólt kapott.

Rebrov vezetésével szárnyal a Fradi
Rebrov vezetésével szárnyal a Fradi
Fotó: MTI

Nincs kettős terhelés

Még Thomas Doll irányításával, egy kör után búcsúzott a Fradi az Európa-ligából a Maccabi Tel-Aviv ellen. Ezzel szemben a nagy rivális Vidi még mindig versenyben van ebben a sorozatban, a jövő héten a Chelsea-t fogadja. Emiatt már tizenegy mérkőzéssel többet játszott a fehérvári klub, ami miatt több pontot is vesztettek a bajnokságban.