INSIDER

Ezt megint jól ki­ta­lál­ták: Egész nyá­ron dugó lesz Bu­da­pes­ten

Fel­újít­ják a kék metró vonal. A mun­ká­la­tok és a met­rók pót­lása fél­mil­lió ember éle­tét ne­he­zí­tik meg: ennyien utaz­nak ugyanis na­ponta a kék vo­na­lon.
  • Szerző: Ripost

Elsőként a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a Lehel tér és Újpest-Központ közötti és a déli szakasz lezárása egyszerre. A metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik majd.

Ráfér a felújítás az állomásokra is
Ráfér a felújítás az állomásokra is
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két külső szakasz elkészülte után a Lehel tér és a Nagyvárad tér között lesz metrópótlás. A harmadik ütemben az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás, ekkor a vonal többi részén a metró már közlekedni fog.

A felújítás alatt bizonyos időszakokban azonban a teljes vonalon pótlóbuszokkal lehet majd csak utazni.

A belvárost nem lesz egyszerű elérni: a buszok metróhoz képest ugyanis lassabban haladnak. A felújítás végére már új metrókocsikkal utazhatunk, az első már meg is kapta forgalmi engedélyét.

A Budapesti Közlekedési Központ most az utasok javaslatait is várja arról, hogyan oldják meg a metrópótlást. Erre az oldalra kattintva te is elmondhatod véleményedet!