KIAJOBB

Kínos ma­gya­ráz­ko­dásra kény­sze­rült a ma­gyar szö­vet­ségi ka­pi­tány

A foly­ta­tás csak ne­he­zebb lesz pó­ló­sa­ink­nak. Märcz Tamás csa­pata rosszul kezdte a né­met­or­szági Vi­lág­ku­pát.
  • Szerző: vav

A gyenge Európa-bajnoki szereplés után, rosszul kezdte a Berlinben zajló világkupát is rosszul kezdte a magyar férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás megfiatalított csapata meglepetésre 12-10-re (1-2, 3-4, 4-2, 4-2) kikapott a házigazda németektől.

Märcz a részrehajló bíráskodás ellenére saját játékunkban látta a vereség okát
Märcz a részrehajló bíráskodás ellenére saját játékunkban látta a vereség okát
EZT OLVASTAD MÁR?

Pedig úgy tűnt, hogy a mieink ezúttal nem szenvednek úgy meg ellenfelükkel, mint a barcelonai Eb-n (4-4), hiszen a harmadik negyed elején 7-4-re vezettünk. A hazaiak azonban fokozatosan feljöttek és a zárófelvonás második felére átvették a vezetést, és a hajrában sem remegett meg a kezük.

"Számítottunk arra, hogy akár az otthon játszó németek ellen szembeszélben is pólózhatunk – nos, ezt jól reagáltuk le, túléltük az elejét, sok emberhátrányt kivédekeztünk.

Kézben tartottuk a meccset, majd 7-4-nél jött a fordulópont.

Akkor kihagytuk az időkérés után a fórt, pedig még jobban leszakíthattuk volna az ellenfelet. Elkezdtünk egyre többet hibázni, sok gól kaptunk a harmadik és a negyedik negyedben is. Ennek ellenére volt esélyünk még így is a győzelemre, de sok hiba csúszott a játékunkba, kapkodtunk, nem voltunk pontosak. Elöl rutintalanul oldottuk meg a támadásokat, nem tudtuk gólra váltani a fórokat, amelyekkel meg lehetett volna a győzelem”

– idézte Märcz Tamást a Waterpolo.hu.

A játékvezetői ítéletek ellenére a németek ellen is rajtunk múlt a siker, várhatóan így lesz holnap is.

Sokat tettünk a pontokért, de úgy tűnik, még többet kell nyújtani, segíteni egymást"

Eközben a címlapon

- tette hozzá a szakvezető.

A magyar válogatott szerdán 16 órától a németeknél erősebbnek ítélt Ausztráliával találkozik a 2. fordulóban. A csoportokból minden együttes továbbjut az egyenes kiesés szakaszba.