RIPOSTER

Lu­xus­te­rep­já­ró­val haj­tott a vil­la­mos­alag­útba: Brüs­szel nagyja le­bé­nult!

A leg­tisz­tes­sé­ge­sebb so­főr­rel is meg­esik, hogy oly­kor meg­szegi a sza­bá­lyo­kat. Egy po­fát­lan sofőr vi­szont úgy pró­bálta meg le­rö­vi­dí­teni útját, hogy a vil­la­mos alag­út­jába haj­tott.

Hétfőn az esti órákban egy magával nem bíró férfi Range Rover luxusterepjáróval behajtott a villamosalagútba Brüsszel déli részén. A gépjárművezető utólag azt mondta, a hatalmas dugót akarta elkerülni, úgy gondolta, ráhajt a sínekre és kicsit levágja az utat.

Terve egy darabig működött is, nagyjából az alagút feléig. Ott viszont a kocsi elakadt ugyanis a sínek szétszaggatták az abroncsait.

Az incidens hatalmas közlekedési káoszt okozott a városban. Az érintett pályaszakaszon három villamos vonala is fut, így a teljes városrész villamosközlekedését sikerült a terepjárósnak megbénítania. A mentési munkálatok miatt a felszíni közlekedésben is hatalmas káosz alakult ki.A 20 milliós járgányt csak a kedd reggeli üzemkezdésre sikerült eltávolítani a helyszínről. A hősködő sofőr egyébként szerencsésen megúszta a bulit, kiderült, csupán csekély büntetésre számíthat. Nagyjából akkorára, amit egy tilosban való parkolásért kapott volna.

(DHnet)