KÜLFÖLD

Lu­xus­jach­to­kon szál­lítja Olasz­or­szágba a mig­rán­so­kat az orosz maffia

Igaz, vagy há­rom­szor többe kerül, mint egy af­ri­ka­i­nak Ma­rokkó tá­vo­labbi ré­szé­ről át­kelni Spa­nyol­or­szágba, de aki ki tudja fi­zetni, annak meg­éri. Az él­mény­ről nem is be­szélve...
  • Szerző: SZM

Néhány hete arról írtunk, hogy Marokkóból akár 2-4 ezer euróba is kerülhet a migránsok átkelése Spanyolországba, attól függően, hogy az országnak melyik pontjáról indulnak el a csónakok. Ehhez képest nem is olyan elképzelhetetlen az, amiről az Oe24.at számolt be.

Egyes bűnözők, gyaníthatóan az orosz maffiával a háttérben, luxusjachtokon szállítják Törökországból Olaszországba azokat, akik ezt meg tudják fizetni. A legénység többnyire oroszokból és/vagy grúzokból áll.

A jachtok vagy a drága vitorláshajók gyakran amerikai zászló alatt közlekednek, legfeljebb 70 menekülttel, akiktől fejenként körülbelül 10 000 eurót kérnek az útra.A migránsok főként kurdok, szírek és irakiak, akik általában Isztambulban szállnak fel és akiket az olasz csizma sarkán, Calabriában illetve Puglia tartományban tesznek partra.