KÜLFÖLD

Lukra fu­tot­tak a zsa­ruk, nincs meg a po­li­ti­kus gyil­kosa

Sza­ba­don en­ged­ték azt a férfit, akit ko­ráb­ban a Wal­ter Lübcke ellen el­kö­ve­tett gyil­kos­ság­gal kap­cso­lat­ban vet­tek őri­zetbe.
  • Szerző: RIPOST

A németországi Kassel területi államigazgatási hivatalának vezetőjét múlt vasárnap virradóra találták meg holtan a házának teraszán.

A gyanúsított férfi őrizetbevételéről a Frankfurter Allgemeine Zeitung számolt be szombaton. A lap úgy értesült, hogy a fiatalember ismerőse volt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) regionális politikusának, Walter Lübckének.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett rendőrségi szóvivő elmondta, a férfi a kihallgatása után szabadon távozhatott.

A magas beosztású tisztviselőre június 2-ára virradóan találtak rá a teraszán. A 65 éves férfi életét egy közvetlen közelről leadott lövés oltotta ki. A fegyvert nem találták meg a hatóságok a helyszínen, a politikus pedig nem hagyott búcsúlevelet.

Lübcke 2009 óta irányította a járási államigazgatási hivatalt, előtte pedig tíz évig volt képviselő a hesseni tartományi gyűlés CDU-frakciójában.