INSIDER

Lö­völ­dö­zésbe ke­ve­re­dett a Me­gasztár éne­kese: el­mondta, mi tör­tént

Lel­ki­leg meg­vi­selte Nyári Kál­mánt, hogy két napot egy rend­őr­ségi fog­dán kel­lett töl­te­nie. A ze­nész a fi­á­val és az uno­ka­öccsé­vel a múlt szom­ba­ton ke­ve­re­dett utcai bal­héba...
  • Szerző: Ripost

A Megasztár egykori versenyzője először mesélt arról, mi vezetett a balhéhoz, illetve mi történt azon az éjszakán.

A történet előzménye, hogy az apósomék felújítják a lakásukat, és megkértek, küldjek mestereket. Ajánlottam egy villanyszerelőt, aki hozott egy festőt is magával. Utóbbi nagyon hanyag, rossz munkát végzett, pedig kapott kétszázezer forintot, amit én szóvá tettem – emlékezett vissza Nyári.

Azt mondta, korrigálja a hibákat. A pénzt megkapta, de az ígéretét nem tartotta be, nem fejezte be a munkát. Ezért összevesztünk, ám végül hagytam, inkább vesszen a pénz is, nem vitázom telefonon tovább ezzel az emberrel.

Múlt szombat este egy társaságnak énekelt Nyári Kálmán, amikor több üzenetet kapott a festőtől. Úgy gondolta, jobb, ha személyesen tisztázzák a helyzetet, ezért találkozót beszéltek meg. A zenész nem egyedül ment, vele tartott fia, ifjabb Nyári Kálmán, illetve az unokaöccse is.

Amint kiszálltunk, nekünk estek, verekedés alakult ki. Aztán az egyikük elordította magát: hozd a kést! Erre a fiam annyira megijedt, hogy elővette a nála lévő gázpisztolyt, majd rálőtt a festőre – mesélt a részletekről a Blikknek a zenész. – Hiba volt elsütni a fegyvert, de annyi Kálmánka mentségére szól, hogy pánikba esett. Ezért vállaljuk a felelősséget. A lövés után autóba ültünk és hazatértünk. A rendőrségre másnap mentünk be, ahol mindent elmondtunk őszintén. Ma már tudom, hiba volt nem azonnal odahajtani, de akkor, felfokozott idegállapotban másképpen döntöttem – tette hozzá Kálmán. – A család és a zene az életem, soha nem voltam hasonló szituációban. A kapitányságon korrektül bántak velünk, de szörnyű volt bezárva lenni, hiszen egyikünk sem volt még büntetve.