NÍNÓ

Lö­vé­sek dör­dül­tek a Du­nán­tú­lon, le­tar­tóz­tat­tak egy férfit

Kis­pus­ká­val lőtt is­me­rő­sére egy férfi, akit le is tar­tóz­tat­tak egy hó­napra.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki hétfőn többször rálőtt ismerősére a Kám melletti erdőben a Dunántúlon, az egyik online piactéren vásárolt kispuskával – olvasható a megyei főügyészség dr. Székely Tamás főügyészhelyettes által jegyzett közleményében.

„A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. decemberében vásárolt egy hangtompítós kispuskát az egyik online piactéren, melyhez az eladótól kapott kilenc darab lőszert is. Később a gyanúsított távcsövet is vett a fegyverhez. A gyanúsított 2018. szeptember 9. napján hívta fel a sértettet azzal, hogy tudna agancsot eladni a részére, ekkor álnéven mutatkozott be neki. Telefonon megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak"

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- áll a közleményben.

Amikor a gyanúsított megérkezett a megbeszélt helyre, észrevette, hogy ott áll egy idegen autó, emiatt az erdőben keresett egy másik helyet, és a sértettet telefonon oda irányította. Agyanúsított kezében a puskával egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autójából, rögtön rálőtt.

Az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer lőtt a menekülő sértettre, majd négyszer az autóra is, amelyben a sértett felesége bent tartózkodott. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozóhatóság már az elkövetés napján őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit csütörtökön egy hónapra le is tartóztattak.

címkék: