INSIDER

Lovas él­mé­nye­ket aján­dé­koz az ön­zet­len ma­gyar lány ka­rá­csonyra

Tár­gyak he­lyett fan­tasz­ti­kus él­mé­nye­ket és ezzel együtt örö­met aján­dé­koz ka­rá­csonyra a gye­re­kek­nek egy ka­rancs­be­ré­nyi fi­a­tal lány. Kir­ner Bogi német min­tára dön­tött úgy, hogy nagy­csa­lád­ban élő, sze­gény vagy sé­rült gye­re­kek ar­cára csal mo­solyt ál­la­tai se­gít­sé­gé­vel.
  • Szerző: Ripost

Kirner Bogi a következő hirdetést tette közzé:

EZT OLVASTAD MÁR?
„Rászoruló, nagycsaládos vagy sérült gyerekeket keresünk, akik szeretik az állatokat és szívesen jönnének hozzánk.

Nem csak lovakkal támogatnám, hanem kecskékkel, nyuszikkal, kutyákkal várom őket. Időt szeretnék ajándékozni, amit a lovainkkal és állatainkkal tölthetnek karácsonykor. Ami ebbe az időbe belefér: sörényfonás, csutakolás, és persze a lovaglás sem maradhat el. Ha hó lesz, akkor lesz lovasszánkózás is" – írta Bogi.

Pár napon belül rengetegen jelentkeztek Bogi felhívására. A lány mindenkinek nagyon örül, de hozzáteszi: Karancsberényben laknak, Salgótarjántól 13 kilométerre, oda el kell jutni. Karancsberény festői szépségű kis település a Karancs hegység lábánál. Bogiék csendes utcában laknak, jó, ha óránként elmegy arra egy autó. A helyiek büszkék Bogira, arra, hogy fiatalon jótékonykodik.

„Kicsi koromtól lovagolok, és az idén végre lett két saját lovam is. Imádom Zafírát és Xavért, tudom, mennyi örömet tudnak adni az embereknek. Az, hogy ajándékozzuk meg a gyerekeket ezzel a boldogsággal, tulajdonképpen nem a saját ötletem volt. Németországban egy ideje működik” – mondta a -nak Bogi.

Van két csintalan kecskénk, három nagyon barátságos kutyánk, gondoltam, komplex élményt adhatnánk a gyerekeknek.

Megbeszéltem az ötletet a párommal, Ádámmal, és ő is támogat benne. December elejétől nagy szeretettel várok mindenkit” – közölte Bogi.

A lány lovasedzőnek tanul, és a későbbiekben is szeretne gyerekekkel foglalkozni. Miközben beszél, a lovait csutakolja. Ahogy a két kecske, Meki és Mici észreveszi, hogy gazdájuk ébersége lankad, a tujához rohannak, majd csipegetni kezdik a növényt. Bogi hamar helyreteszi őket.

Eközben a címlapon

A lovas szánkózás is izgalmas programnak ígérkezik, kérdés, lesz-e hó. Erre van némi esély, mert a nógrádi településen általában sokáig megmarad a hóréteg, sokkal hidegebb van, mint másutt, ráadásul Karancsberény nagyon közel fekszik Zabarhoz, az ország leghidegebb településéhez.

Kicsit izgulok, hogy minden jól sikerüljön, de sok biztatást kapok, és ez jólesik. Az én ajándékom a sok boldog gyerekarc lesz

– mosolyodott el Bogi.