LEHÚZÁS

Lop­ják a köny­ve­ket Szol­no­kon! A he­lyiek sze­rint azzal fű­te­nek!

Szol­no­kon so­ka­dik al­ka­lom­mal is el­tűnt a sza­bad­pol­cos könyv­tár tel­jes könyv­ál­lo­má­nya, ezért egy időre be­szün­tet­ték a pol­cok fel­töl­té­sét. A gyanú sze­rint va­laki tü­ze­lő­nek hasz­nálja a köny­ve­ket.
címkék:

Biztosan te is találkoztál már szabadpolcos könyvtárral. A kiválasztott olvasnivalót innen ingyen elviheti bárki, de illik egy idő múlva visszavinni, vagy más könyvet a helyére tenni. Sok helyen az országban remekül működik a dolog, a könyvtárak munkatársai pedig időről időre feltöltik friss könyvekkel a polcokat, persze néha így is  majdnem kiürül a könyvszekrény.

Szolnokon, a Szandaszőlősi Művelődési Ház tagintézményében azonban nem ez a helyzet. Valaki folyamatosan üresre söpri a polcokat. Pedig sok környékbeli is ide hordja a feleslegessé vált könyveit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az olvasók szerint megélhetési lopás történhetett, a tolvaj alighanem antikváriumoknak adja el az eltulajdonított könyveket, de a  helyi viszonyokat ismerve könnyen lehet, hogy a tettesek inkább fűtésre használják azokat- írja a szoljon.hu.

Fotó: 123RF

A polcokat egy darabig nem töltik fel, legalábbis, amíg nagy hidegek vannak. A tolvajnak más tüzelő után kell néznie…

címkék: