RIPOSTER

Cső­dör do­rong­hoz ha­son­lí­totta a kir­giz nem­zet kol­bá­szát, hiba volt!

A brit férfi le­fo­tózta és Fa­ce­book ol­da­lán köz­zé­tette, hogy mi­lyen sokan áll­nak sorba kol­bá­szért Kir­gi­zisz­tán­ban. Pech­jére vé­le­mé­nyezte is a ne­ve­zett hús­árut: konk­ré­tan ló­pé­nisz­hez ha­son­lí­totta. Ha­ma­ro­san le­tar­tóz­tat­ták és egy fog­dá­ban ta­lálta magát.

Michael McFeat néhány hónapja él az ázsiai országban. Zord körülmények között egy aranybányában dolgozik. Nem sokkal az után tartóztatták le, hogy a Facebookon nyilvánosan lópéniszhez hasonlította a kirgizek nemzeti kolbászát.

A kirgizekkel nem lehet tréfálni!

A kolbász az eredeti recept szerint egyébként valóban lóhúsból készül, persze az állat kevésbé nemes részeiből. De

egyfajta nemzeti jelképnek számít, így hát nem szabad csak úgy tréfálkozni vele!
Érdekes a kinézete, annyi szent! Egyéb minősítésre a kirgizek iránti tisztelettől vezéreltetve, nem vállalkoznánk...
Érdekes a kinézete, annyi szent! Egyéb minősítésre a kirgizek iránti tisztelettől vezéreltetve, nem vállalkoznánk...

A Kínával szomszédos közép-ázsiai országot évek óta bírálják különböző emberjogi szervezetek az igazságszolgáltatás rendszere és az aránytalanul súlyos börtönbüntetések kiszabása miatt. 

Sztrájkolni akartak!

A brit férfi bányásztársait háborította fel elsőként a sértő bejegyzés. Olyannyira berágtak munkatársukra, hogy sztrájkkal kezdtek fenyegetőzni, ami munkahelyükön, egy aranybányában ugyancsak drága mulatság lenne. Bizonyára ez is játszott némi szerepet a hatóságok kőkemény reakciójában, a meggondolatlan Michael akár 5 év börtönt is kaphat...

Forrás: Mirror