KÜLFÖLD

Sz­te­ro­id­dal töm­ték ma­gu­kat a tö­meg­gyil­kos ter­ro­ris­ták

Újabb rész­le­te­ket de­rül­tek ki a ta­valy jú­ni­us­ban tör­tént lon­doni ter­ror­tá­ma­dás­ról: a három me­rénylő gyógy­sze­rek­kel ké­szí­tette fel magát a mé­szár­lásra.
  • Szerző: KF

A halottkém most ismertette a boncolás eredményeit, és ezek alapján a 27 éves Khuram Butt, a 30 éves Rachid Redouane és a 22 éves Youssef Zaghbanagy mennyiségű szteroidkészítményt fogyasztott el nem sokkal azelőtt, hogy furgonjukkal gázolni kezdtek a London-hídon, majd a Borough Marketen addig késelték a járókelőket, míg a rendőrök le nem lőtték őket. Az alig tíz perces merényletsorozat nyolc ártatlan ember életét követelte június 3-án.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Eurpress / HANDOUT / METROPOLITAN POLICE - AFP
Fotó: Eurpress / HANDOUT / METROPOLITAN POLICE - AFP
Fotó: AFP

Jonathan Hough halottkém elmondása szerint az Iszlám Államért rajongó három terrorista szervezetében DHEA nevezetű szteroidot találtak, mindhárman az ajánlottnál jóval nagyobb mennyiséget fogyasztottak a hormonból. A szert legfeljebb két nappal a támadás előtt vehették be, de sokkal valószínűbbnek tartják, hogy órákkal a merénylet előtt fogyasztották, rettenthetetlenné téve így magukat. A merénylők és az áldozatok boncolásával kapcsolatos eredmények teljes ismertetésére azonban csak jövőre kerül sor, addig folynak a vizsgálatok.

Butt neve nem volt ismeretlen a brit titkosszolgálat előtt, két társát azonban sosem figyelték meg terrorista kötődések feltételezése miatt.