NÍNÓ

Lon­doni gyil­kos­ság: drá­mai rész­le­tek de­rül­tek ki Heni ha­lá­lá­ról

Hen­ri­et­tá­nak három éve ve­szett nyoma, egy ház fa­gyasz­tó­já­ban ta­lál­ták meg holt­tes­tét. Egyre bo­nyo­lul­tabb az ügy...
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Az elmúlt évek legbonyolultabb ügyének titulálja a Scotland Yard a londoni családi ház hűtőjében lefagyasztva talált holttestek rejtélyét. Az egyik áldozat magyar, Henriettának három éve veszett nyoma. Most kiderült, hogy ismerhette gyilkosát az a fiatal magyar nő, akinek holttestére egy londoni házban találtak rá. 

Sz. Henrietta és egy másik nő, Mihrican Mustafa teste gyakorlatilag egybefagyott a hűtőben, mindkét áldozat testén számos sérülést találtak. A brit sajtó most arról cikkezik, hogy a csak MJ-ként emlegetett Mihrican Mustafa volt párját gyanúsította meg emberöléssel a rendőrség, igaz, a férfit szabadon engedték, de a vizsgálat folyik ellene - írja a Bors. Az 50 éves férfi, Ted Jolly közel lakott ahhoz a házhoz, amelyben a holttesteket találták. A ház tulajdonosa, Zahid Younis ellen is eljárás indult, egyelőre azonban a rendőrség nem lát tisztán az ügyben, nem tudni, hogy a két férfi között volt-e kapcsolat, esetleg közösen követhették-e el a szörnyű bűncselekményt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Nehezen megmondható, hogy mi volt a halál igazi oka" – nyilatkozta a Sky Newsnak a nyomozást vezető helyi főfelügyelő, Simone Harding. Hozzátette: minden emberük gőzerővel dolgozik az ügyön. "Nem azt mondom, hogy semmi nincs a kezünkben, de mindenben biztosnak kell lennünk. Az eltelt idő miatt az ügy sokkal bonyolultabb, mint általában, és ezért kicsivel hosszabb ideig is fog tartani a felderítése" – szögezte le a főfelügyelő.

Mihrican Mustafát május óta keresték eltűntként, míg a szerencsétlenül járt magyar családanyát már három éve nem találták.

"A fiam három évvel ezelőtt kezdte keresgélni a közösségi oldalakon Henit. De nem találtuk sehol. Azt hittük, elvesztette a telefonját. Azonban ilyen szörnyűségre nem számítottunk" – nyilatkozta lánya eltűnéséről Henrietta édesanyja, Mária.

Heni barátai nem értik, hogy ha van gyanúsítottja az ügynek, miért helyezték szabadlábra.

Eközben a címlapon

"Felháborító, hogy szabadon mászkálhat. Azt sem tudjuk, hogy mi köze volt Heni halálához, és csak úgy elengedték" – mondta a Borsnak Henrietta egyik ismerőse, aki a többi baráttal egyetemben attól tart: perverz sorozatgyilkos végzett a nőkkel.

Henriettának két kisgyermeke van Magyarországon. Egyik rokona a lapnak korábban azt mondta, hogy úgy tudja, a 13 és 15 éves gyerekeknek már elmondták, mi is történt valójában édesanyjukkal.