POLITIK

Lon­don­ban jaj­ga­tott Ma­gyar­or­szág miatt Soros ma­rok­nyi cso­portja

A Stop Soros-tör­vény­cso­mag ellen til­ta­ko­zott hétfő este az Am­nesty In­ter­na­tio­nal (AI) fél tucat ak­ti­vis­tája Ma­gyar­or­szág lon­doni nagy­kö­vet­sé­gé­nél.
  • Szerző: Ripost

Ulrike Schmidt, a Soros György által pénzelt nemzetközi emberi jogi szervezet londoni központjának kelet-európai koordinátora az egyórás demonstráció helyszínén az MTI-nek elmondta: ha az indítványt törvénybe iktatják, az súlyosan hátráltatná, akár lehetetlenné is tenné a magyarországi civil szervezetek, emberi jogi csoportok, nem kormányzati szerveződések tevékenységét, mindazok munkáját, akik a társadalom legelesettebb tagjainak nyújtanak segítséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze, azt elfelejtette hozzáfűzni, hogy a Stop Soros-törvénycsomag csak a bevándorlást támogató, külföldről pénzelt szervezetekre vonatkozik majd annak tervezete szerint.

Ulrike Schmidt kijelentette: az Amnesty International megdöbbentőnek tartja azokat a vádakat, amelyek szerint magyarországi szervezete és más civil szerveződések, köztük a Helsinki Bizottság szervezi és támogatja az illegális bevándorlást. Az Amnesty International kelet-európai koordinátora szerint ez „nyilvánvalóan nem igaz”.

Aggasztónak nevezte, hogy Magyarországon „démonizálják” a menekülteket. Hozzátette: Magyarországnak modern, civilizált országként nem akadályoznia, hanem támogatnia kellene a nem kormányzati szervezetek munkáját.

Az Amnesty két embere Brüsszelben is akciózott a magyar követség előtt, erről a Twitteren posztoltak képet:

Érdekes adalék, hogy Soros György az ír Amnesty Internationalt használta fel arra, hogy nyomást gyakoroljon a dublini kormányra: a Nyílt Társadalom Alapítvány tavalyelőtt 137 ezer eurót, azaz nagyjából 43 millió forintot adott a szervezet életellenes kampányára. A milliárdos által finanszírozott akció célja az abortuszszabályozás liberalizációjának kikényszerítése volt.

Eközben a címlapon

Az illetékes hatóságok megvizsgálták az ügyet, és arra jutottak, hogy az AI tiltott politikai tevékenységet folytatott. Márpedig az ír választási törvény a nemzeti érdekek védelmében, illetve a külföldi befolyásszerzés megakadályozásának szándékával tiltja a 100 eurónál nagyobb összegű, politikai akciókra szánt külföldi támogatások elfogadását a civil szervezeteknek. A Soros-hálózat támogatását élvező Amnestynek ezért vissza kell fizetnie a támogatás összegét. Mindebből az AI azt a következtetést vonta le, hogy Írországban is veszélybe kerültek a civilek.