KÜLFÖLD

Lon­don­ban is ope­rált az olasz ál­se­bész

Meg­ta­lálta az olasz sajtó annak az ál­se­bész­nek, Mat­teo Po­li­ti­nek az apját, aki Ro­má­ni­á­ban, és mint ki­de­rült, előtte Lon­don­ban és Olasz­or­szág­ban is dip­loma nél­kül vég­zett plasz­ti­kai mű­té­te­ket. Az olasz és a román ha­tó­sá­gok együtt­mű­köd­nek a nyo­mo­zás­ban. Az ál­or­vos apja, Bruno Po­liti Ve­len­cé­hez közel, Marg­he­rá­ban él.
Semmiről sem tudtam, nyolc éve nem találkoztunk

– mondta az apa a Corriere del Veneto című lapnak.

„Néha beszéltünk, de ezeket a dolgokat az újságíróktól hallom először. Orvos? Miután távozott Olaszországból, Londonba költözött, ott élt pár évet, és onnan ment tovább Romániába."

Kiderült: Londonban is operált az álsebész, ott Matthew Mode-ként ismerték. A Sun című lapnak megszólalt egy volt páciense.

„Ajakfeltöltést csinált nekem" – mondta a lapnak a 39 éves Melek Stevens. Egy edzőteremben találkoztak, szóba elegyedtek és az álorvos felajánlotta, hogy a hölgy saját otthonában elvégzi az ajakfeltöltést. „Már akkor nem voltam elégedett az eredménnyel. 200 fontot (70 ezer forintot) kért, és azt mondta, hogy természetes, ha az első napokban bedagad a szám, pár nap után jobban fog kinézni, és én hittem neki."

A nő azóta nem látta az orvost, de biztos benne, hogy nem ő volt az egyetlen londoni áldozat.

A bíróság letartóztatta Matteo Politit. Amikor bevitték a rendőrségre, a lépcsőnél a román barátnője várta, szeretett volna vele beszélni, de a rendőrök nem engedték. A letartóztatása előtti este a román közszolgálati televíziónak adott interjúban azt mondta:

Eközben a címlapon

„Arra születtem, hogy orvos legyek, ez egy szenvedély, ami bennem már kiskorom óta megvan. A román állam honosította a diplomát, teljes jogú orvos vagyok, és jogom van rá, hogy problémamentesen gyakorolhassam az orvoslást Romániában."

A különböző tanulmányaival kapcsolatos kérdéseket azonban, azt, hogy hova járt egyetemre és mire specializálódott, nem válaszolta meg egyenesen.