OLDALVONAL

Vi­lág­baj­nok fran­ci­á­val fo­ci­zott a Vidi hőse

Fon­tos gólt szer­zett Loic Nego, a Vidi fran­cia lé­gi­ósa a Malmö el­leni lab­da­rúgó Baj­no­kok Li­gája se­lej­te­ző­mér­kő­zé­sen. A 27 éves szélső évek óta az NB I egyik leg­jobb­já­nak szá­mít, ami nem meg­lepő, hi­szen ko­ráb­ban igazi vi­lág­sztá­rok­kal ját­szott egy csa­pat­ban.
  • Szerző: ST

Loic Nego a 71. percben egyenlített a Malmö ellen a BL harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Ennek köszönhetően a Vidi számára elérhető közelségbe került a továbbjutás.

Nego (balra) fontos gólt szerzett
Nego (balra) fontos gólt szerzett
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Griezmann oldalán lett Eb-győztes

Nego 2010-ben alapembere volt az U19-es Európa-bajnokságot nyerő francia válogatottnak. Többek között olyan csapattársai voltak, mint a nyáron világbajnoki címet szerző Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Alexandre Lacazette (Arsenal) vagy Francis Coquelin (Valencia). Ugyanez a korosztály Negóval a soraiban egy évvel később a negyedik lett az U20-as vb-n.

Az U20-as vb-n Nego (balra) mögött Griezmann igyekszik szerelni az ellenfelet
Az U20-as vb-n Nego (balra) mögött Griezmann igyekszik szerelni az ellenfelet
Fotó: AFP

A nyári oroszországi vb előtt arról kérdezték Negót, hogy ki lehet a franciák kulcsembere. Ő pedig a világ egyik legjobbjának számító jóbarátját nevezte meg.

Ha választanom kéne, akkor Griezmannt mondanám, nem azért mert a barátom, hanem mert nagyon lényeges tagja a csapatnak

– nyilatkozta Nego az NSO Tv-nek.

Nego gólja a Malmö ellen:

Tottival is edzett

Nego 2013-ban került az Újpesthez az olasz Romától, majd angol kitérő után 2015-ben igazolta le a Vidi. Azóta közel 120 mérkőzésen húzhatta fel magára a fehérvári klub mezét. A Románál egyébként a legendás Francesco Tottival is együtt edzhetett, de a felnőtt csapatban nem mutatkozott be tétmérkőzésen.

Eközben a címlapon
Rómában a nagycsapattal együtt edzhettem. Érdekességként megemlíteném, hogy a rutinos futballisták, a sztárok, Francesco Totti vagy Daniele De Rossi,

nem azt mondom, hogy lazsáltak, ám egyáltalán nem hajtották szét magukat a tréningeken, viszont a mérkőzéseken a maximumot nyújtották. Csodáltam a hozzáállásukat

– mondta el korábban a Nemzeti Sportnak Nego.

Nego a Roma mezében
Nego a Roma mezében

Tavaly hosszabbított a Vidivel

A Vidi tavaly decemberben hosszabbította meg Nego szerződését, a hírek szerint 2021-ig írt alá a francia légiós. Májusban a szerb Partizan szerette volna leigazolni. Amennyiben a Vidi a BL-ben vagy az El-ben csoportkörbe jutna, az alaposan felverné Nego árát. A jobbszélsőként és jobbhátvédként bevethető játékos pedig felkeltheti a topligás csapatok figyelmét is.