OLDALVONAL

Így lehet ma­gyar vá­lo­ga­tott az Eb-győz­tes fo­cista

Willi Orbán után újabb ho­no­sí­tott lab­da­rú­gó­val erő­söd­het a ma­gyar vá­lo­ga­tott. Ez­út­tal a MOL Vidi FC já­té­kosa, Loic Nego öl­töz­het meggy­pi­ros mezbe.
  • Szerző: mv

Októberben a német Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitányával erősödött a magyar válogatott, hamarosan pedig egy olyan focistával bővülhet a keret, aki francia színekben ért el komoly sikereket.

Nego alapember a fehérvári alakulatban
Nego alapember a fehérvári alakulatban
Fotó: MTI

Willi Orbán honosítása után Loic Nego is magyar állampolgár lehet, a csakfoci.hu szerint már beadták a kérelmét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 27 éves futballista Párizsban született, és jókora erősítést jelentene a magyar válogatottnak. Sokoldalú játékos, a jobb oldalon bárhol bevethető, védőként és szélsőként is rendkívül hatékony. Nem véletlen, hogy főszereplő a MOL Vidi FC jelenlegi sikereiben, a Bajnokok Ligája-selejtezőiben és az Európa-liga csoportkörében is kimagaslóan teljesített. Gólt szerzett a Malmö és az AEK Athén elleni idegenbeli meccseken, a PAOK otthonában pedig parádés gólpasszal villant.

Nego korábban az AS Roma és a Nantes utánpótlásában szerepelt, az U19-es francia válogatottal Eb-t nyert, az U20-assal pedig vb-bronzérmet szerzett. 2013-ban került Magyarországra, az Újpest szerződtette, két évvel később pedig a Vidihez igazolt.

Nego főszereplő volt a Vidi nemzetközi sikereiben
Nego főszereplő volt a Vidi nemzetközi sikereiben

Honosításának alapfeltétele a vérségi kötelék vagy az egyhuzamban eltöltött öt év az adott országban. Utóbbi 2019 augusztusában teljesülne, vagyis a FIFA rugalmasságán múlhat ügyének gyorsítása. Helyzetét nehezíti, hogy utánpótlás szinten számos tétmeccset játszott francia színekben, így elvileg már nem szerepelhetne más ország felnőtt válogatottjában.

Azonban karrierje során minden játékos egyszer kérheti, hogy tekintsenek el a fenti szabálytól. Ha Nego magyar állampolgár lesz, akkor a következő lépés a válogatottsági ügye lehet.

Eközben a címlapon