KÜLFÖLD

Ilyen nincs! 15 bá­rányt irat­tak be egy ál­ta­lá­nos is­ko­lába

A vi­déki fran­ciák még nem vesz­tet­ték el a hu­mor­ér­zé­kü­ket. Más­részt, ez nem vé­let­le­nül tör­tént, szük­ség volt rá. El­árul­juk, hogy miért tör­tént.
  • Szerző: SZM

Franciaország egyik legszebb része Isere megye, az Alpokkal és Grenoble központtal. Itt található az a kis háromezres lélekszámú falu, Crets en Belledonne, amelynek az általános iskolájába egyre kevesebb gyermek járt. A helyiek attól tartottak, hogy az egyik osztályt szeptembertől be kell zárni, mert nem gyűlt össze annyi tanuló, ezért egy teljesen szokatlan, mentő ötletük támadt.

Az egyik reggel 8 órakor megjelent az iskolánál egy gazda 50 báránnyal, a helyi FCPE, a tanulók és szülők országos tanácsadó egyesületének (Fédération des Conseils de Parents d’Élèves) szervezésében

EZT OLVASTAD MÁR?
és közülük 15 bárányt “beirattak” az iskolába. Ehhez, a diákok és a tanárok jelenlétében felhasználták a bárányok “születési anyakönyvi kivonatát”.

Az még kérdéses, hogy az iskola osztályát így el tudják-e indítani szeptemberben, mindenesetre Gaelle Laval az FCPE szervezettől azt mondta, hogy a tanügyet úgyis csak a számok érdeklik és örül, hogy egy kis humorral mozgósítani tudta a falusiakat a cél érdekében.

Forrás: Bfmtv