TÜZELŐÁLLÁS

Vá­rat­lan hely­ről ka­pott ki­jó­za­nító po­font Liu Sha­o­lin Sán­dor

Az olim­piai baj­nok gyors­kor­cso­lyá­zóra a csa­ládja szólt rá, hogy végre szedje össze magát. Ka­na­dá­ban már hős­ként küz­dött a vi­lág­baj­nok spor­toló.
  • Szerző: HBK

A téli olimpiáról aranyéremmel hazatérő Liu Shaolin Sándor sokáig nem találta a motivációt, de családja segítségével újra magára talált a világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó. Ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi váltó az ő segítségével is állított fel új világcsúcsot.

Liu Shaolin Sándornak a családja segített abban újra, hogy összeszedje magát
Liu Shaolin Sándornak a családja segített abban újra, hogy összeszedje magát
Fotó: Markovics Gábor

„Legnehezebb időszakom, amikor újra el kellett kezdeni edzeni, és újra fel kellett húzni a korcsolyát. Nem láttam értelmét annak, hogy minden egyes reggel felkeljek hétkor, és itt legyek a jégpályán, fagyoskodjak és küzdjek azért, amit egyszer már elértem. Aztán rájöttem, hogy még csak huszonkét éves vagyok, úgyhogy kicsit össze kéne kapnom magam. Apával is nagyon sokat beszélgettem, a családból is adtak egy-két képzeletbeli pofont, hogy szedjem össze magamat” nyilatkozta kendőzetlen őszinteséggel Liu Shaolin az M4 Sportnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az MTK sportolója megfogadta a tanácsokat, és alaposan összeszedte magát. K anadában valódi hősként küzdötte végig az elmúlt napokat: egy vírusos influenza miatt csütörtökön még kórházba is kellett vinni, de legyengült állapotban is visszatért a jégre, hogy segítsen a többieknek.