FAZÉK

Ez a liszt nél­küli sü­te­mény most az in­ter­net sztárja: fel­hő­muffin az új őrü­let!

Fel­le­gekbe repít ez a fan­tasz­ti­ku­san finom desszert, a mini sajt­torta! El­ké­pesz­tően egy­szerű el­ké­szí­teni, és még liszt sem kell hozzá! Imádni fogod!

A felhőkenyér és a felhőpalacsintaután itt az újabb netes sütiőrület! Máris milliók rajonganak az elképesztően egyszerű japán süteményért, melynek sikere abszolút érthető: pihekönnyű, puha és habos, mint egy bárányfelhő!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Noha mindössze 3 alapanyagból készül, mégis isteni finom!

Ráadásul ehhez álomdesszerthez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges! Mámorítóan finom! Ha egyszer elkészíted, azonnal rabja leszel!

Hozzávalók:

  • 13 dkg fehér csokoládé (cukor hozzáadása nélkül készült változat)
  • 3 tojás
  • 13 dkg krémsajt

Így készítsd:

  • 1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben.
  • 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz.
  • 3. Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd a krémhez.
  • 4. Verd fel a tojásfehérjét, ezt is keverd az imént elkészített masszához. Ettől lesz extra puha.
  • 5. Három bögrét bélelj ki sütőpapírral, majd töltsd bele a sajttorta tésztát.
  • 6. Helyezd a bögréket egy tepsire, önts melléjük egy pohár vizet.
  • 7. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc lesz kész.

Ha kihűlt, a papírral óvatosan kiemelheted a sütit.

TIPP:

Gyümölccsel kínálva még finomabb!

Fotó: 123RF

Ez a videó megmutatja, hogy gyerekjáték elkészíteni ezt a csodálatos sütit!

Eközben a címlapon