RIPOSTER

El­ké­pesztő mé­retű fogás Fe­ri­he­gyen, ezt akarta el­adni egy ma­gyar cég

A meg­ren­de­lő­nek nem volt gyógy­szer-nagy­ke­res­ke­delmi en­ge­dé­lye, pedig a ter­mé­ke­ket csak úgy ad­hatta volna el.
  • Szerző: Ripost

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője pénteken az MTI-t.

Illusztráció
Illusztráció
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A készítmények, a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból, ezért a NAV feljelentést tett a rendőrségen - közölte Leopold Róbert.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna értékesíteni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőrnek nincs engedélye forgalomba hozni a termékeket.

Mivel a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység miatt tettek feljelentést. Ez akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.