LELKIZŐ

Ezrek éle­tét meg­mentő újí­tás mel­lett kam­pá­nyol Lip­tai Cla­u­dia

Döb­be­ne­tes adat, hogy a HPV vírus okozta méh­nyak­rák­ban évente 500 ezer ember veszti éle­tét vi­lág­szerte.
  • Szerző: Buster

A HPV felismerésnek ugyanakkor döntő szerepe van, hiszen a legtöbb esetben a vírus jelenléte semmilyen tünetet nem mutat. Erre a problémára hívta fel a figyelmet Liptai Claudia is, aki a -nak beszélt a szűrővizsgálatok fontosságáról. A körülményes orvosi teszt helyett nemrég elérhetővé vált egy magyar fejlesztésű találmány, egy teszt, amellyel a nők otthon is elvégezhetik a vizsgálatot.Ennek a műsorvezető is örül.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az az igazság, hogy egészen mostanáig azt hittem, hogy mindent tudok a HPV vírusról, de kiderült, hogy nagyon kevés az ismeretem.

"Olyan típus vagyok, aki retteg a szűrővizsgálatoktól, vagyis inkább azok eredményeitől, de ennek ellenére rendszeresen járok szűrésekre és ezt a tesztet is elvégeztem, mivel szemben a hagyományos nőgyógyásznál elvégzett tesztek hatvan-negyven százalékarányú pontosságával,az Easy HPV test majdnem százszázalékos eredményt tesz lehetővé”

- kezdte a műsorvezető, aki az évek során rengeteget informálódott különféle betegségekkel kapcsolatban, aminek családja és barátai is hasznát veszik.

Fotó: Szabolcs László

"A családban és a baráti körben gyakran szólítanak doktornőnek, mert régóta és rengeteget olvasok különféle betegségekről és rengeteg orvosi sorozatot nézek. Nem vagyok hipochonder, inkább az a fajta internetfelhasználó, aki jól keres információkat és nem rémisztegeti magát és a környezetét fölöslegesen. Ennek köszönhetően gyakran előbb látom a problémát, mint mások, ezért fel is szoktak hívni a barátaim, hogy szerintem mit kéne csinálniuk” – mondta Claudia.