TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Barcelonában, eszement pénzért mehet Messi

Neymar után újabb csillagot veszíthet el a Barca focicsapata. Megindult a belharc a klubban. Az arabok nem ismernek határt a költekezésben?
  • Szerző: szz

Eddig tartott Neymar uralma? Francia lapértesülés szerint megdőlhet a brazil focista átigazolási rekordja. Mint ismert, a Paris Saint-Germain 220 millió eurót (mintegy 67 milliárd forintot) fizetett a Barcelonának a sztárért. A katalánokhoz azonban ennél is nagyobb összeg állhat...

...kapaszkodjatok meg: Lionel Messiért!

A francia yahoo szerint a párizsiakhoz hasonlóan arab tulajdonosokkal rendelkező Manchester City hajlandó kifizetni az argentin csillag 300 millió eurós (91 milliárd forintos) vételárát.

A City-vezér Manszúr sejk nemrég (aznap, amikor Messi elkezdte követni a manchesteri kékek Instagram-oldalát...) elárulta:

a futballtörténelem legnagyobb átigazolására készülnek.

Ha az összeg valóban megvan, és Messi rábólint az üzletre, akkor Neymar után második ásza hagyhatja el a Barcát.

Ezt alátámasztja, hogy - mint arról a %% már beszámolt -, Messi hónapok óta húzza-halasztja aláírni a szerződéshosszabbítását. Korábban azt ígérték a klubvezetők, hogy a nyári szünetről visszaérkezve egymás tenyerébe csapnak. Csakhogy sem akkor, sem azóta nem állapodtak meg a folytatásról. Jelen állás szerint 2018 nyarán ingyen távozhat a korszakos egyéniség - vagy inkább már most, a fenti szédítő összegért?

Manchesterben időközben bedobtak ugyan egy cáfolatot, de Pep Guardiola vezetőedző aligha mond le egykönnyen korábbi játékosa, Messi megszerzéséről. A törekvéseit segítheti, hogy a jelek szerint a barcelonai vezetők nincsenek a helyzet magaslatán. Sőt!

Egyelőre Neymar pótlását is képtelenek megoldani: kosarat kaptak már szinte minden kiszemeltjük (például a liverpooli Philippe Coutinho és a Juve-sztár Paulo Dybala) klubjától. Maga a PSG-hez igazolt brazil legutóbb célzott is arra, hogy a klubvezérek is benne lehettek a döntésében.

Sőt, már a belharc is felerősödött a katalánoknál:

Ha azt akarjuk, hogy Leo igazán boldognak érezze magát a Barcánál, Bartomeunak mennie kell

- írta a Twitteren utódjának, Josep Bartomeunak címezve a korábbi Barcelona-elnök, Joan Laporta.