OLDALVONAL

Szív­szo­rító: Ha­mil­ton meg­tör­ten nyi­lat­ko­zott ba­rátja el­vesz­té­sé­ről

Char­lie Whi­ting ha­lála min­den­kit sok­kolt, az F1-es pi­ló­ták is ma­gukba zu­han­tak. A sza­va­kat is ne­he­zen ta­lál­ták, ami­kor róla be­szél­tek.
  • Szerző: HBK

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban csütörtök hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Formula–1-es versenyigazgatója. A sportág egyik leghíresebb alakjával minden pilóta jóban volt, haláláról megtörten nyilatkoztak a legnagyobb sztárok, köztük volt Lewis Hamilton is.

Hamiltont (jobbra) összetörte Whiting halálhíre
Hamiltont (jobbra) összetörte Whiting halálhíre
Fotó: AFP

A 2019-es F1-es szezon vasárnap kezdődik Ausztráliában, az első futam előtt öt versenyzőtől is kérdezhettek az újságírók. A sajtótájékoztatón Whiting is szóba került, Hamilton pedig megtörten beszélt barátja elvesztéséről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„2007 óta ismertem őt, hihetetlen elkötelezettséggel dolgozott, rengeteg mindent tett ezért a sportért, nagyon fontos láncszeme volt az F1-nek. Egy igazi ikont veszítettünk el.”

Hamitonhoz hasonlóan a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is nehezen találta a szavakat. A német sztár elmesélte, hogy szerdán még beszélgetett Whitinggal, akihez bármikor odamehettek a panaszaikkal, a pilóták előtt mindig nyitva állt az ajtaja.