TÜZELŐÁLLÁS

Lewis Ha­mil­ton bot­rányt oko­zott, szét­sze­dik a kom­men­te­lők

Az öt­szö­rös F1-es vi­lág­baj­nok pi­lóta nyo­mor­ne­gyed­nek ál­lí­totta be a szü­lő­vá­ro­sát. Ezen elég sokan fel­há­bo­rod­tak.
  • Szerző: HBK

Botrányos megjegyzése miatt sok támadás érte Lewis Hamiltont, aki a BBC díjátadó sportgáláján válogatta meg rosszul a szavait.

Hamilton újabb botrányt kavart maga körül
Hamilton újabb botrányt kavart maga körül

Az immáron ötszörös világbajnok F1-es pilóta az év sportszemélyisége kategóriában volt jelölt, de nem nyert. Egy másik kategóriában viszont a brit sztár adta át a díjat, mégpedig annak a Billy Mongernek, aki azután tért vissza a versenyzéshez, hogy mind a két lábát amputálták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hamilton ekkor mondta el azt a beszédet, ami sokak ellenszenvét kiváltotta:

„Ez egy hosszú utazás volt, nyolcéves korom óta versenyzem, és büszke vagyok arra, ahol most tartok. Az egész családom álma volt, hogy valami mást csináljunk, hogy kitörjünk a nyomornegyedből.”

A Mercedes sztárja érezte, hogy erős volt a szülővárosát egy nyomornegyedhez hasonlítani, de ez már késő volt. A neten többen is kritizálták, valaki szerint pont az ilyen fokú tiszteletlenség miatt nem kapott díjat.

Hamilton szülővárosában sem repestek a boldogságtól. A városi tanács vezetője, Sharon Taylor is kifejezte nemtetszését. „Csalódás volt hallani, hogy Lewis Hamilton nyomornegyedként utalt Stevenage-re egy ennyire nívós rendezvényen. Nyilvánvalóan maga is észrevette, mit is mondott, és próbált korrigálni, de sajnos a város lakói, akik közül nagyon sokan tisztelik és támogatják őt, sértőnek érezték ezt” – idézte Taylort a BBC.

Eközben a címlapon