INSIDER

Le­ves­bot­rány Isa­sze­gen: meg­jött az ered­mény

Négy gyer­mek be­te­ge­dett meg az ál­lott le­ves­től, de azt nem lehet tudni, hol rom­lott meg az étel.

Megérkezett a vitatott minőségű csontleves laboratóriumi vizsgálatának eredménye!

EZT OLVASTAD MÁR?

Ahogy arról korábban a beszámolt, Isaszegen több szülő sérelmezte, hogy gyermeküknek az iskolai menzán savanyú, zavaros levest szolgáltak fel. Miután Koháry Orsolya, a Damjanich János Általános iskola igazgatónője tudomást szerzett a leves minőségéről, azonnal leállította az ételosztást. Négy gyermek rosszul lett, a fertőzés hat intézményt és több mint 150 gyermeket érintett, de a legtöbben nem is ettek a rossz levesből. Takács Zsolt, az ételt kiszállító TS Gastro Kft. ügyvezetője a -ot  úgy tájékoztatta, hogy a levesből vett minta vizsgálata nem mutatott minőségromlást:

„Tájékoztatom, hogy a szóban forgó leves független laboratóriumi vizsgálati eredménye negatív lett, tehát az étel maximálisan megfelelt az előírásoknak, az emberi fogyasztásra teljes mértékben alkalmas volt”

– írta. Arra a kérdésünkre, miszerint a főzés befejeztével vették-e a mintát, vagy a romlottnak vélt levesből, először nem kívánt válaszolni, majd úgy fogalmazott: a hatályos élelmiszer biztonsági előírás szerinti ételmintát rakták félre és küldték el laboratóriumba.

Ez pedig azt jelenti, hogy a leves az elkészítését követően még jó volt, a kiszállítás vagy a tárolás során romolhatott meg.