MEDICINA

Leszoknál a dohányzásról? Ezek a természetes módszerek segíteni fognak

A dohányzás az egész szervezetet károsítja, vagyis ha eldöntöd, hogy leszoksz róla máris sokat tettél az egészségedért. A leszokás persze nem könnyû, de ezek a természetes módszerek sokat segíthetnek, hogy ne szenvedj miatta.
  • Szerző: Ripost

A dohányzás nemcsak a tüdő- és szívbetegségek előszobája, hanem hormonális problémákat, csontritkulást, cukorbetegséget, álmatlanságot, és számos más egészségügyi problémát is okozhat. A leszokás azonban nehézségekkel járhat, ingerlékenység, hízás léphet fel, és nehéz is végigcsinálni. A C- és E-vitamin és a béta-karotin azonban sokat segíthet, mint ahogyan a következő módszerek és étrendkiegészítők is.

Magnézium

A magnézium blokkolja anikotin utáni vágy kialakulásában szerepet játszó, a dopamin-kiválasztást segítő NMDA-receptorokat, és javítja a GABA ingerületátvivő anyag termelődését. Így nem jelent olyan nagy örömet a dohányzás.

Hipnoterápia

A hipnózis megváltozott tudatállapotot idéz elő, így átalakíthatja a dohányzáshoz való hozzáállásunkat. Ha pedig ez megváltozik, könnyebben adjuk fel a szokásunkat.

Akupunktúra

A szájjal, a tüdővel és a légutakkal összefüggésben álló pontokba szúrt tűk csökkentik a cigaretta utáni vágyakozást.

Sport

Már 5 percnyi, közepes intenzitású edzés is csökkenti a cigaretta utáni vágyat.

Nikotintapasz

A nikotintapasz egyre csökkenő mennyiségben juttatja be a szervezetbe a nikotint, így fokozatossá, és könnyebbé teszi a megvonást.

Lime

Amikor nagyon megkívánod a cigarettát, rágcsálj citrom- vagy lime szeletet. Tele van C-vitaminnal, és antioxidánsokkal, így csökkenti a cigi utáni vágyat.

Mindfulness

Ha egyszerűen csak megpróbálod átvészelni a rosszabb pillanatokat, és ilyenkor arra koncentrálsz, ami körülötted van: hangokra, színekre, illatokra, akkor egy idő után már nem is érzed olyan rossznak ezeket a pillanatokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?