OTTHONKA

Le­gyen öröm a su­li­kez­dés! Fil­lé­rek­ből ta­nu­ló­sa­rok

Itt az ősz, vissza­tér­nek a szürke hét­köz­na­pok, kez­dő­dik az is­kola. Bár szü­lő­ként örülsz, hogy véget ér a káosz, a gye­rek már ke­vésbé bol­dog, hogy újra az is­ko­la­pad­ban kell ülnie. Mu­tat­juk a leg­tu­tibb tip­pe­ket, hogy vi­dá­man kez­dőd­jön a tanév.

Semmi kétség, minden szülő rémálma a sulikezdés és az azzal járó rohanás, fejetlenség, anyagi teher. Tedd vidámmá a sulira való felkészülést, tökéletes közös program a tanulósarok berendezése.

EZT OLVASTAD MÁR?
Íme, a legjobb tippek!
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Állj ellen az iskolakezdési frásznak!

Hidd el, nem fogod megbánni, ha most még áldozol egy kis időt, pénzt és energiát, hogy kényelmesebbé tedd iskolába induló gyermeked szobáját.

Hogy a következő hónapok neki is jókedvűen teljenek, tedd élhetővé, kényelmessé és praktikussá tanulósarkát.

Bizonyára szívesebben fog az asztalához ülni, ha számára is kedves a környezet.

1. Legfontosabb a menő íróasztal

Varázsold újjá a régit egyszerűen és gyorsan. Ha használtan kaptátok, vagy már nem az első iskolaévre készültök, akkor érdemes kicsit renoválni. A legfontosabb, hogy a gyerek válassza ki a mintákat és a színt. Ha megvan az elképzelés, a legjobb délutáni program a közös bevásárlás és megvalósítás. Így igazi kis felnőttként fogja érezni magát, hiszen beleszólhat ilyen fontos dolgokba. Válasszatok olyan matricákat és díszeket, amelyek a kedvenc mesehőseit, állatait, vagy énekesit ábrázolják. 

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

2. Rendszerezz!

Ha pakolgatós, rendszerezős fajta a gyerek és te is szereted a rendet, fiókok kellenek! A legjobb megoldás, ha a rendszerezőket teszel bele.  Boldog lesz, hisz így sokkal könnyebben tud majd rendet tartani benne. Ultrahasznos tipp, hogy még véletlenül se az írószerboltban keress ilyet! A legolcsóbb és legpraktikusabb a konyhai fiók rendező, vagy evőeszköz tartó!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

3. Tedd ki a falra!

Ha nem az a fiókos fajta, akkor praktikus fali tárolókban gondolkozz.

Eközben a címlapon
Elképesztően jó ötletek vannak, bármiből készíthetsz tartókat a falra.

Ezeket dobjátok fel a saját házi készítésű mappáitokkal, ceruzatartókkal, dobozkákkal. A legtöbb hozzávalót meg fogod találni a háztartásotokban. Használj befőttesüveget vagy papírhengert ceruzatartónak. A lényeg, hogy minél színesebb és vidámabb legyen!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

4. Fesd át a falat!

Ha a tanulósarkot más színűre fested, mint amilyen a többi fal, és a vidám mintákat rajzoltok rá, szívesebben ül majd le tanulni is.  Jó móka, ha olyan dolgokat festetek a falra,ami még a tanulásban is segítik, például írott betűket vagy számokat.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

5. Lámpa az asztalra

A tanuláshoz elengedhetetlen egy jó lámpa. Felejtsd el a boltokban kapható méregdrága, színes gyereklámpákat.

Vegyél sima, fémburásat, amit a saját ízlésetekre alakíthattok. 

Fesd olyanra, amitől vidámak lesznek a kora esti tanulások is. Azt ne felejtsd viszont, hogy ezek a burák át tudnak melegedni, olyan festéket vásárolj, amik ezt bírják.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

6. A tökéletes szék

Na ez az, amin nem szabad spórolnod! Igazán nagy a választék és természetesen nem kell a legdrágább, legdizájnosabb típust választani.A lényeg, hogy kényelmes és jó legyen a gyerek hátának, hiszen rengetek fog itt ülni.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)