INSIDER

Le­gyen elég az ál­dok­tornő hisz­té­ri­á­ból: Oda­csap Szi­rák pol­gár­mes­tere

Meg­alázó, amit a szi­rá­ki­ak­kal, és mond­juk ki, a szi­ráki ro­mák­kal művel a média. Egy sze­ren­csét­len ügy kap­csán köz­ne­vet­ség tár­gyává te­szik az egész falut.

Szirákot újabban nem látnivalói vagy festői természeti környezete miatt emlegetik, hanem a borostás áldoktornő ügyében. Ezt elégelte meg Kómár Jánosné Marika, a település polgármestere. Szerinte odáig fajult a helyzet, hogy az már minden helyi lakosra nézve sértő és megalázó.

A képen a miniszoknyás áldoktornő látható, egy Facebook forrás szerint
A képen a miniszoknyás áldoktornő látható, egy Facebook forrás szerint
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint arról a Ripost elsőként számolt be, egy személyiségzavarokkal küzdő gyöngyöspatai férfi dr. Rácz Tímea néven orvosnak adta ki magát a helyi romatelepen, és elcsábított egy sziráki férfit. Ideggyógyász-sebész főorvosként mutatkozott be, többeket kezelt is. A behálózott roma férfi famíliája büszke volt rá, hogy ilyen tanult nő került a családba. Azóta persze Szirákon köszörülik a nyelvüket az emberek.

Kómár Jánosné Marika, Szirák polgármesere (Fotó: Ripost)
Kómár Jánosné Marika, Szirák polgármesere (Fotó: Ripost)

"Hamis képet fest Szirákról a magyar sajtó" - állítja a település polgármestere, Kómár Jánosné Marika. Szirák a borostás áldoktornő ügye kapcsán került be a média fősodrába, de a polgármester asszony szerint most már odáig fajult a helyzet, hogy az már minden helyi lakosra nézve sértő és megalázó.

Szirák, utcarészlet a templommal (fotó: Ripost)
Szirák, utcarészlet a templommal (fotó: Ripost)

"Szégyen, amit művelnek velünk, ezt az ügyet csócsálják, mint a koncot. Az újabb és újabb részletek bevonásával meglehetősen nyomorúságos kép alakult ki erről az egyébként tényleg szerény településről. Ám nem is ez fáj legjobban, hanem az, hogy az ügy kapcsán általánosítanak, mintha mind az 1200 sziráki nagyon, de nagyon buta lenne. Holott a Rácz Ritaként bemutatkozó álorvosnégy-öt emberrel tartott kapcsolatot, őket tévesztette meg" – hangsúlyozta a polgármester a -nak, majd így folytatta:

"Mert miről is beszélünk? 2016 nyarán felbukkant településünkön a Rácz Ritaként bemutatkozó álorvos, aki valójában 4-5 emberrel tartott kapcsolatot, őket verte át, őket tévesztette meg. Fontosnak tartom, hogy a magát orvosként futtató Rita a helyi romatelepre egy bizonyos családhoz érkezett és mindössze néhány alkalommal. A Szirákon élők zöme soha nem is látta őt, azt sem tudták az emberek, hogy Rácz Rita itt van. De továbbmegyek: bizonyos cikkek azt sugallják, hogy Rácz Rita az önkormányzat engedélyével folytatott orvosi tevékenységet. Ez nem igaz! Településünkön két diplomás orvos látja el ezt a feladatot, méghozzá a helyi, európai színvonalú háziorvosi rendelőben. Rácz Rita meg sem közelítette az orvosi rendelőt! Sőt, amikor az önkormányzat tudomást szerzett az illegális gyógyító tevékenységről, azonnal feljelentést tettünk a rendőrségen.

Külön fáj, hogy az elmérgesedett ügy kapcsán úgy mutatják be a megtévesztett, szegény sorsú és igen egyszerű embereket a tévében, hogy szerencsétlenek nevetség tárgyává válnak.

Pedig ami történt és történik, nem nevetséges, hanem elszomorító...

Eközben a címlapon
Az elcsábított roma férfi háza (Fotó: Ripost)
Az elcsábított roma férfi háza (Fotó: Ripost)

Több emberséget vártam volna el, mert

több emberséget érdemelnek a vidéken élő, egyszerű sorsú emberek..."