TÜZELŐÁLLÁS

Itt van Le­ekens első bot­rá­nya, ne­ki­ug­rott egy klub­ve­zető

Rá­pi­rí­tot­tak a belga szak­em­berre. Tény­leg túl pök­hen­din nyi­lat­ko­zott a fo­ci­vá­lo­ga­tott új szö­vet­ségi ka­pi­tá­nya?
  • Szerző: vav

Szinte még bele sem kezdett a munkába, máris belemartak Georges Leekens szövetségi kapitányba.

Leekenst Lanzafaméról kérdezték
Leekenst Lanzafaméról kérdezték
Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bajnoki címvédő Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway kifogásolja a szakvezető egy szellemesnek szánt nyilatkozatát.

Hemingwaynek nem tetszett Leekens kapitány reakciója (Fotó: Honvéd FC)
Hemingwaynek nem tetszett Leekens kapitány reakciója (Fotó: Honvéd FC)

Az amerikai-magyar üzletember az nb1.hu-n vezetett blogjában szólt be a belga szakvezetőnek:

"Valamelyik nap egy interjú során Lanzafame-t megkérdezte az egyik riporter (talán már ötödször), hogy szeretne-e magyar válogatott lenni. Mondta, hogy ez valószínűtlen, de természetesen, ha egyszer magyar állampolgár lenne, nagy megtiszteltetésnek venné. Mind a kérdés, mind a válasz udvarias volt, és szerintem senki sem gondolja komolyan, hogy ő valaha is magyar válogatott lesz. Aztán a minap megkérdezték Leekens szövetségi kapitányt ugyanerről a témáról. Olyan választ adott, mintha Lanzafame követelné, hogy ő magyar válogatott legyen.

Nekem legalábbis nagyon nem tetszett a válasza. Eddigi rövid, válogatott mérkőzés nélküli regnálása során Leekens már annyi nyilatkozatot adott, mint az előző három kapitány együttvéve. Pedig néha a kevesebb az több

- fogalmazott Hemingway.

Kellemetlen helyzetbe került az olasz klasszis
Kellemetlen helyzetbe került az olasz klasszis
Fotó: Facebook

Leekens egyébként így válaszolt az M4 Sportnak az olasz Honvéd-sztár, Davide Lanzafame esetleges válogatottságát firtató kérdésre:

Eközben a címlapon
Az, hogy Lanzafame szívesen játszana a magyar válogatottban, még nem biztos, hogy elég ebben az esetben. Én is szeretnék George Clooney lenni.

Ha jogilag játszhat, és valóban szeretné is, valamint olyan teljesítményt nyújt, akkor igen, de bárkire számítok. Mindenkit figyelek"

- mondta a szövetségi kapitány.