ÉLETMÓDI

Ledőlt a régi szextabu: Mostantól új szabály érvényes

A legújabb kutatás most azt erősítette meg, ami eddig tabunak számított, ez pedig nem más, mint szex az exszel. S hogy minek köszönhető ez a változás? Mutatjuk a részleteket!
  • Szerző: A. G.

A legújabb kutatás szerint egyáltalán nem tilos ágyba bújni az exeddel, nem úgy, mint régen, amikor az after szex a tiltólista elején szerepelt.

Az új tanulmány egyébként arra kereste a választ, hogy szakítás után a szex vajon újra összehozhatja-e a párokat. A kanadai Wayne State Egyetem és a Michigani Egyetem két különálló kutatást vezetett le: az első esetben 113 résztvevőt próbáltak ismét összehozni a legutolsó kapcsolatával, míg a másikban 459 embert arról kérdezgettek, hogy milyen hatással volt érzelmeikre az exükkel való szexuális kapcsolat.

Az első vizsgálat eredményei nem meglepőek: akik sikeresen fenntartották a szexuális kapcsolatot exeikkel, azok sokkal jobban kapcsolódtak érzelmileg is,

mint azok, akik már egyáltalán nem tartották a kapcsolatot egy hónappal a szakítás után.

A második vizsgálatnál a kutatók két hónappal a kapcsolat felszámolása után ellenőrizték a résztvevőket és megállapították, hogy akik még szexuális kapcsolatban álltak az exükkel, azok között fennállt egyfajta érzelmi kötődés. A megkérdezettek többsége azonban arról számolt be, hogy ettől függetlenül ők már tovább léptek és kizárólag a kellemes együttlét valamint a még mindig nem állnak készen egy új kapcsolatra állapot okán találkozgatnak még a régi kedvessel. 

Mindkét tanulmány arra jutott, hogy a szexuális együttlét alapvetően nem forgatja fel fenekesül az életet. A vágy, hogy néha összejárj az exszel, azt jelenti, hogy valószínűleg még nem állsz készen a továbblépésre.

Lapozz a folytatáshoz!


Ha jelenleg hasonló helyzetben vagy, esetleg azon vacillálsz, hogy mégsem kellene az exed visszautasítani, az alábbi tanácsok segíthetnek a döntésben.

Ha jó volt vele a szex, akkor nem kell instruálni a másikat.  Egyszerűen ösztönösen oda és úgy nyúl, ahogy azt kell.

Vele nem lesz cinkes az egyéjszakás kaland a már meglévők után. Nem kell magyarázkodni, hogy mi miért történik, hisz pontosan tudjátok.

De mi van akkor, ha mégsem így alakul?

Akkor az egyik bizony többet érez és pont annak reményében szexel, hogy ismét fellobbanjon a régi tűz. De nem lobban fel, ezért ha azon kapnád magad, hogy az exedről ábrándozol ismét, csakúgy, mint a kapcsolatotok elején, akkor menekülj, mert semmi jó nem fog származni a felmelegített szexuális együttlétetekből.

Ha ez a veszély nem fenyeget és kizárólag nosztalgiából és a kellemes szex miatt vagy vele, akkor csak rajta, élvezd ki, ami még benne van - utólag is.