BOZÓT

Le­bu­kott az EU mig­ráns­biz­tosa, rend­sze­re­sen je­len­tett So­ros­nak

Az Eu­ró­pai Uniót el­lep­ték a Soros-ügy­nö­kök. Ve­zető tiszt­vi­se­lők napi, heti rend­sze­res­ség­gel egyez­tet­nek a spe­ku­láns bi­zalmi em­be­re­i­vel. A mig­ráns­ügyi biz­tos bot­rá­nyos módon na­ponta kül­dött neki be­szá­mo­ló­kat és je­len­té­se­ket.
  • Szerző: Ripost

A spekuláns milliárdos úgy jár-kel, irányít az Európai Unió szervezeteiben  mintha bárki is megválasztotta volna valamire. Esete arra lehet bizonyíték, hogy a pénz és nem az emberek akarata mozgatja ezt a világot. A migránsügyi biztos például úgy jelentett neki, mintha ő lenne az igazi főnök. Vagy tényleg az?

A tőzsdemilliárdos többek között az Európai Bizottság legfőbb embereivel, Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Emmanuel Macronnal és Dimitris Avramopoulosszal is egyeztetett.

A bizottság naptárából vagy éppen Sorosék közösségi oldalai alapján összeszámolva a a Soros-féle Nyílt társadalom alapítvány lobbistái 52 alkalommal, vagyis szinte heti rendszerességgel találkoztak a bizottság képviselőivel. A statisztikákat a Magyar Idők készítette el.  

Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Emmanuel Macron vagy éppen a migrációs biztos, Dimitris Avramopoulos is szerepel tehát Soros György személyes találkozóiról készült feljegyzésekben. Az, hogy miről egyeztetett velük, egyelőre csak sejthető, konkrétumokat nem árulnak el a találkozókról.

Egy finn portál szerint Soros többször is egyeztetett Jyrki Katainen finn, illetve Vera Jourová cseh biztossal is. A lap  felidézte, hogy Soros lobbiszervezetének munkatársai saját bevallásuk szerint szinte heti rendszerességgel találkoznak az Európai Bizottság tagjaival vagy munkatársaival.

A lobbyfacts.eu portál adatai szerint 2013-ban még csak ketten voltak, majd 2014-ben már hétre nőtt azoknak az akkreditációval rendelkező alapítványi munkatársak, magyarán a Soros-ügynökök száma, akik rendszeresen szerveztek találkozókat bizottsági tagokkal, vacsoráztak Martin Schulzcal, majd erről  rendszeresen jelentéseket írtak főnöküknek, Soros Györgynek.

Az egyik ilyen feljegyzésben olvashattuk, hogy Alex Soros 2016-os brüsszeli látogatását „premiernek” nevezik, Soros fia ekkor ismerkedett meg az alapítványi munkatársakkal személyesen is és egyeztetett a jövőbeli tervekről. Ebben a jelentésben egyébként Göncz Kinga neve is szerepel.

Mint arról a Magyar Idők korábban már beszámolt, Soros György az amerikai választásokon túl az Európai Parlamentben (EP) is jelentős befolyást szerzett néhány év alatt, lobbistái több millió eurót költöttek arra, hogy a megfelelő bizottsági tagokkal vagy éppen a parlament elnökével kiváló kapcsolatot ápoljanak.

Soros szervezete egészen elképesztő módon szivárgott be az Európai Parlamentbe. Az Open Society Foundations tagjai, bár már 2008-tól jelen voltak Brüsszelben, de igazán csak a 2014-es választásokra fókuszálva aktivizálták magukat, majd pedig a migrációs hullám kezdetekor kapcsoltak turbófokozatra, és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk, akik naponta jártak be a parlamentbe.

Eközben a címlapon
2016. január 1. és december 1. között a lobbizási költségek a hivatalos adatok szerint 2 250 000 és 2 499 999 euró közötti összeget tettek ki, ekkor a tizenhét lobbista közül tíz akkreditációval is rendelkezett. 2017-ben újabb két lobbistával bővült a csapat, akik ötvenszer (!) jártak a bizottság vezetőinél.

Franz Timmermansszal és Jean-Claude Junckerrel 2015 óta rendszeresen egyeztettek az EU ügyeiről, kiemelten a migrációs helyzetről, na és persze Magyarországról is. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy  a 226 Soroshoz köthető képviselő rendszeresen úgy voksolt, ahogyan a gazdájuk kérte.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint 20 alkalommal volt hivatalos találkozója Soros Györgynek a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Juncker 2014. november 1-jén hivatalba lépett.

Jean-Claude Junckerrel 2015. március 20-án szinte titokban egyeztetett Soros György, a 2017. április végi találkozójuk viszont már nagy port kavart és számos kérdést is felvetett uniós berkekben.

De Soros és emberei az Európai Bizottság alelnökével is rendszeresen egyeztetnek. A nyilvánosan elérhető adatok szerint Frans Timmermans 2015. szeptemberében New Yorkban tartott megbeszélést velük, majd 2017 áprilisában  Brüsszelben ismét egyeztetett Sorossal, aki előtte levő napon éppen Junckerral tárgyalt„ismeretlen témában”. Timmermans egyébként azóta is rendszeresen egyeztet a spekuláns szervezetével – vagy személyesen ővele.-, 2018 -ban például háromszor is találkoztak: áprilisban, júniusban és novemberben

Soros emberei gyakorlatilag az unió „kormányüléseinek” rendszeres résztvevői, szinte hetente járnak Junckerék nyakára.

A migrációs biztossal, Dimitris Avramopoulos-sal is egyeztettek, vele 2015. júniusában és novemberében találkoztak a lobbisták Brüsszelben.

Róla egyébként közben az is kiderült a DCLeaks hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentumokból, hogy ő maga a 2015-ös menekültválság idején 24-48 órás jelentéseket írt Soroséknak. Hogy miért neki tett migránsügyekben elsőként jelentést, azt nem nehéz megtippelni.

Szoros a kézfogás.Dimitris Avramopoulos a migránsügyi biztos, akár a főnökének jelentett Sorosnak. Vajon milyen alapon? A pénz jogán?
Szoros a kézfogás.Dimitris Avramopoulos a migránsügyi biztos, akár a főnökének jelentett Sorosnak. Vajon milyen alapon? A pénz jogán?