NÍNÓ

Le­bu­kás Fe­ri­he­gyen, eny­ves­kezű ra­ko­dó­kat fog­tak

Si­ke­re­sen csap­tak le a rep­téri rend­őrök Fe­ri­he­gyen. A két eny­ves­kezű ra­kodó szer­dán akart ki­fosz­tani egy bő­rön­döt, egy lon­doni járat rak­te­ré­ben. A cso­mag­ban kész­pénz és lu­xus­óra volt, de a rend­őrök­nek si­ke­rült meg­aka­dá­lyoz­niuk a lo­pást.
  • Szerző: Ripost

Lecsaptak Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) emberei Ferihegyen. A rendőrök lopás kísérlete miatt rendeltek el nyomozást két férfival szemben.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rakodómunkásként dolgozó férfiak a rendőrség információi szerint 2018. december 19-én este a londoni járat rakodását végezték. Az egyik munkás kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt és értékek után kutatva az abban lévő papírborítékot feltépte. Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt a tartalmával együtt félretette, hogy egy későbbi időpontban a pénzt ellopja. Eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyeléssel segítette őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

A félretett csomag kifosztását az RRI nyomozói meghiúsították. A nyomozás adatai szerint a bőröndben a készpénzen kívül egy luxuskaróra is volt, így a bőröndben lévő érték több mint 350 ezer forint volt. A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. 

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a repülést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban.