OLDALVONAL

Ez ám a siker, ma­gya­ro­kat di­csér az angol sajtó

El­is­me­rés a Vi­di­nek. Nem ma­radt vissz­hang nél­kül a jó tel­je­sít­mény. Na­gyon meg­ne­he­zí­tette a Chel­sea dol­gát a ma­gyar baj­nok­csa­pat.
  • Szerző: vav

Az angol napilapok közül több is "makacs magyarokként" jellemezte a MOL Vidi FC labdarúgócsapatát, amely csütörtökön 1-0-ra kapott ki a Chelsea vendégeként az Európa-liga második fordulójában. A legnagyobb brit újságok beszámolói egyeztek abban, hogy "szűkös és nehéz" győzelemnek titulálták a londoni Kékek sikerét, kiemelve a meccs egyetlen találatát szerző Álvaro Morata közelmúltbéli gólképtelenségét.

Morata (kékben) csak egyszer tudott túljárni Juhászék eszén
Morata (kékben) csak egyszer tudott túljárni Juhászék eszén
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Moratának csupán a második gólja volt ez a szezonban

egy olyan estén, amely sok szempontból frusztráló volt a Chelsea számára

- írta tudósításában a The Sun, amely kiemelte:

"A labdabirtoklás és a helyzetek szempontjából nyomasztó fölényben játszó Chelsea az első félidőben nem tudott gólt szerezni, s majdnem kínos szituációba került a budapesti vendégekkel szemben."

A The Telegraph már helyesen székesfehérvári együttesként mutatta be a Vidi FC-t, és a beszámolójában úgy fogalmazott, a londoni gárdának "keményen meg kellett dolgoznia a sikerért".

A Vidi-tábor leszurkolta a Chelsea nézőit
A Vidi-tábor leszurkolta a Chelsea nézőit
Fotó: MTI

"Messze volt ez az előzetesen várt kényelmes estétől, a Chelsea megnehezítette saját feladatát, amely az volt, hogy legyőzzön egy riválist, amelynek az átlagos nézőszáma alig éri el a 2000 főt"

Eközben a címlapon

- írta a Telegraph.

A Daily Mail szerint Morata jelentette a különbséget a két csapat között, mert a 70. percben szerzett góljával végül eldöntötte a

váratlanul szoros találkozót.

Cahill (hátul) és a fehérvári Scsepovics nagy csatát vívott
Cahill (hátul) és a fehérvári Scsepovics nagy csatát vívott
Fotó: AFP

"A Chelsea végül megtörte a magyar kiscsapatot, és Morata góljával folytatódik a londoniak kiváló rajtja Maurizio Sarri vezérletével"

- áll a Daily Mail tudósításának címében.

A The Guardian azt írta, Morata találata "szoros meccsen győzelmet ért a Chelsea-nek a konok Vidi ellen".