OLDALVONAL

Ismét le­ta­rolta a pi­a­cot a világ leg­gaz­da­gabb baj­nok­sága

A négy top­liga közül el­ső­ként az angol él­vo­nal­beli lab­da­rúgó-baj­nok­ság (Pre­mier League) veszi kez­de­tét.
  • Szerző:

Az angol klubok már-már legendásan a legtöbbet költik az átigazolási piacon. A PSG Neymar-üzlete ellenére sem változtak a dolgok, ráadásul még szűk három hétig igazolhatnak a csapatok.

Mourinho idén bajnoki címig vezetheti az MU-t
Mourinho idén bajnoki címig vezetheti az MU-t
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A City nem spórolt

A legtöbb pénzt ezúttal a Manchester City fizette ki játékosokért, 240 milliónál (kb. 75,1 milliárd forint) járnak eddig a kiadási oldalon. Pep Guardiola,a City spanyol vezetőedzője alaposan átalakította a keretet, két védőért összesen 108,5 milliót (kb. 40 milliárd forint) adtak a kérésére.

A City ismét sokat költött
A City ismét sokat költött

Mourinho bajnoki címet szerezhet az Uniteddel

Manchester másik felén sem fukarkodtak a pénzzel, José Mourinho többek között 84,7 millió (kb. 26,5 millió forint) eurónak megfelelő összegért hozhatta el a liga egyik legjobb csatárát, Romelo Lukakut. Az MU egyébként összesen 164 milliót (kb. 51 milliárd forint) költött a rajtig.

Lukaku nagy fogás lehet a Manchester United számára
Lukaku nagy fogás lehet a Manchester United számára

A Chelsea megvédené címét

A bajnoki címvédő Chelsea áll a legtöbbet költők képzeletbeli dobogójának a harmadik fokán. A „kékek” 140 millióért (kb 43,8 milliárd forint) igazoltak az első fordulóig. Ebben az összegben benne van az idei nyár harmadik legdrágább játékosa, Álvaro Morata, akiért 65 milliót (kb. 20,3 milliárd forint) utaltak a Real Madridnak.

Morata elhagyta a Real Madridot a Chelsea kedvéért
Morata elhagyta a Real Madridot a Chelsea kedvéért

Ők szólhatnak még bele az aranyért folyó harcba

A Leicester City bajnoki címe után illik óvatosan bánni a hasonló kijelentésekkel, de a Premier League trófeáját vélhetően a három legtöbbet költő gárda valamelyike emelheti a magasba. Persze ehhez az Arsenal, Liverpool, Tottenham triónak is lesz egy-két szava.

Lacazette és az Arsenal is beleszólna a bajnoki versenfutásba
Lacazette és az Arsenal is beleszólna a bajnoki versenfutásba

Az angol liga uralta a piacot

Jól mutatja a Premier League dominanciáját a piacon, hogy a nyár eddigi 10 legdrágább vétele közül nyolc az angol liga valamely csapatához köthető. Az utóbbi években ez nem mindig párosult eredménnyel a nemzetközi porondon, azonban a Manchester United tavalyi Európa-liga győzelme reménykedésre adhat okot.

Eközben a címlapon

A 2017-es nyár öt legdrágább átigazolása a Premier League-ben (az árak euróban értendők) 1. Romelu Lukaku, 84,70 millió (Manchester United) 2. Álvaro Morata, 65 millió (Chelsea) 3. Benjamin Mendy, 57,5 millió (Manchester City) 4. Alexandra Lacazette, 53 millió (Arsenal) 5. Kyle Walker, 51 millió (Manchester City)