TÜZELŐÁLLÁS

Kül­föl­dön ke­rült rács mögé a fi­a­tal ma­gyar fo­cista

A 23 éves ka­pust Ang­li­á­ban fog­ták el, de Hol­lan­di­á­ban vet­ték őri­zetbe. Ál­lí­tó­lag az ira­ta­i­val vol­tak gon­dok.
  • Szerző: RIPOST

Letartóztatták az NB III-as Taksony SE labdarúgócsapatának kapusát, I. Alexet, aki februárban még a Vidi elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben védett. A Foci a köbön című blog arról számolt be, hogy a fiatal játékost embercsempészet gyanúja miatt vették őrizetbe.

Fotó: 123RF

A portál szerint Angliában fogták el, de Hollandiában került rács mögé I. Alex, s a hírek szerint 60 napig előzetes letartóztatásban lesz. Ezzel szemben a Blikk úgy értesült, hogy a sportolót nem gyanúsítják embercsempészettel, az irataival voltak gondok, emiatt fogták el a rendőrök, s egy, legfeljebb két hónapon belül kiengedik őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett hozzánk a hír. Alex legutóbb két hete, a Szekszárd elleni mérkőzésünk előtt edzett a csapattal. Ahogy a meccsek jegyzőkönyvei is mutatják, azóta nem lépett pályáramesélte a Blikknek Szabados Tamás, a Taksony SE vezetőedzője. – Egyáltalán nem volt előjele a történetnek, nem is tudok semmilyen konkrétumot a körülményekről. Az eset természetesen megzavarta a játékosokat, hiába tesznek meg mindent a sikerért, s küzdenek teljes erőbedobással, nem képesek százszázalékosan a feladatukra koncentrálni.”

A taksonyi klub egyelőre kitart a focistája mellett, bízik az ártatlanságában. I. Alex korábban négyszer lépett pályára a különböző korosztályos nemzeti együttesekben. Az U17-es válogatottban kétszer kapott lehetőséget, az U18-as, illetve az U19-es gárdában egyszer-egyszer húzhatta magára a címeres mezt.