OLDALVONAL

Nem hi­szed el, mit csi­nál­tak az Ajax fo­cis­tái a pá­lyán

Nusszair Maz­raui és Hakim Zijes meccs köz­ben vett ma­gá­hoz ener­giagélt. Előtte órá­kon át éhez­tek a val­lá­sos fo­cis­ták.
  • Szerző: HBK

Az Ajax két muszlim vallású labdarúgója, Nusszair Mazraui és Hakim Zijes szerda este mérkőzés közben vett magához energiagélt a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A két focista tehát úgy robotolt végig egy nagy iramú meccset, hogy egész nap nem ettek, nem ittak.

Mazraui (akárcsak Zijes) szerdán is böjtölt a legtöbb muszlimhoz hasonlóan
Mazraui (akárcsak Zijes) szerdán is böjtölt a legtöbb muszlimhoz hasonlóan
Fotó: AFP

Vasárnap óta tart a ramadán, amely alatt a muszlim vallás hívői napkeltétől napnyugtáig nem esznek, nem isznak és nem élnek nemi életet. Ez az élsportolókra is vonatkozik, de élhetnek a megtagadás (vagy halasztás) lehetőségével, ugyanakkor Mazraui és Zijes önként lemondott erről az opcióról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amszterdamban kicsivel este negyed tíz után megy le a nap az év ezen szakaszában, így a két játékosnak a 22. perc környékén nyílt lehetősége arra, hogy magához vegyen némi energiát. Ezzel pedig éltek is, máskülönben nem bírtak volna sokáig focizni.

Az Ajax végül drámai körülmények között esett ki. Összesítésben már 3–0-ra is vezetett, de a Spurs egy félidő alatt berámolt három gólt (a mindent eldöntő találat a visszavágó utolsó pillanatiban született), így angol házidöntő lesz, a Tottenham ellenfele a Barcelonát szintén drámai módon búcsúztató Liverpool lesz.