KIAJOBB

El­ké­pesztő, Lőw Zsol­ték hal­moz­zák a re­kor­do­kat

A Paris Saint-Ger­main pén­te­ken a Lille ellen foly­tatná a me­ne­te­lést a fran­cia lab­da­rúgó-baj­nok­ság­ban.
  • Szerző: mv

A Lille elleni pénteki mérkőzésen folytatná parádés teljesítményét a Paris Saint-Germain, amely már eddig is halmozta a rekordokat. A PSG sorozatban 11 győzelemmel kezdte a bajnokságot, erre korábban csak a Tottenham Hotspur volt képes Angliában az 1960/61-es szezonban.

Mbappé és Neymar kulcsszereplői a párizsi sikereknek
Mbappé és Neymar kulcsszereplői a párizsi sikereknek
Fotó: AFP

Ráadásul a PSG ez alatt valamennyi meccsét legalább kétgólos különbséggel nyerte meg, és erre viszont még egyetlen csapat sem volt képes az első 11 bajnokiján.

Ez azt jelenti, hogy Lőw Zsolt, a párizsiak másodedzője olyan sikersztoriban találta magát, amelyet magyar tréner évek óta nem tapasztalt. Az egykori újpesti hátvéd igazi sztárokkal, többek között Neymarral, Mbappéval, Buffonnal és Cavanival dolgozhat.

A PSG 2016 áprilisa óta csak egyszer kapott ki otthon, mellette 40-szer győzött, és hétszer döntetlenre végzett. Az utóbbi 15 hazai bajnoki meccsén 60 gólt szerzett.

A Paris Saint-Germain következő ellenfele, a Lille legutóbb 1996-ban nyert Párizsban, vagyis a múlt azt ígéri, hogy péntek este folytatódik Lőw Zsolték nagy sikersorozata a francia bajnokságban.