KIAJOBB

El­ké­pesztő, Lőw Zsol­ték hal­moz­zák a re­kor­do­kat

A Paris Saint-Ger­main pén­te­ken a Lille ellen foly­tatná a me­ne­te­lést a fran­cia lab­da­rúgó-baj­nok­ság­ban.
  • Szerző: mv

A Lille elleni pénteki mérkőzésen folytatná parádés teljesítményét a Paris Saint-Germain, amely már eddig is halmozta a rekordokat. A PSG sorozatban 11 győzelemmel kezdte a bajnokságot, erre korábban csak a Tottenham Hotspur volt képes Angliában az 1960/61-es szezonban.

Mbappé és Neymar kulcsszereplői a párizsi sikereknek
Mbappé és Neymar kulcsszereplői a párizsi sikereknek
Fotó: AFP

Ráadásul a PSG ez alatt valamennyi meccsét legalább kétgólos különbséggel nyerte meg, és erre viszont még egyetlen csapat sem volt képes az első 11 bajnokiján.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ez azt jelenti, hogy Lőw Zsolt, a párizsiak másodedzője olyan sikersztoriban találta magát, amelyet magyar tréner évek óta nem tapasztalt. Az egykori újpesti hátvéd igazi sztárokkal, többek között Neymarral, Mbappéval, Buffonnal és Cavanival dolgozhat.

A PSG 2016 áprilisa óta csak egyszer kapott ki otthon, mellette 40-szer győzött, és hétszer döntetlenre végzett. Az utóbbi 15 hazai bajnoki meccsén 60 gólt szerzett.

A Paris Saint-Germain következő ellenfele, a Lille legutóbb 1996-ban nyert Párizsban, vagyis a múlt azt ígéri, hogy péntek este folytatódik Lőw Zsolték nagy sikersorozata a francia bajnokságban.