RIPOSTER

Ku­tya­maffia ga­ráz­dál­ko­dik az or­szág­ban, így ra­bol­ják el az ál­la­to­kat

Ret­te­ne­tes je­len­ségre hívta fel la­punk fi­gyel­mét a Ri­post ol­va­sója! Fejes Sán­dor két kis­ku­tyá­ját fé­nyes nap­pal egy fő­vá­rosi, VI. ke­rü­leti bolt elől lop­ták el, emi­att kez­dett nyo­mo­zásba. Ki­de­rí­tette: ku­tya­maffia ga­ráz­dál­ko­dik az or­szág­ban, kü­lön­böző cé­lokra lop­ják el az ál­la­to­kat.
  • Szerző: RIPOST

Minden állattartó rémálma vált valóra Budapesten: egy VI. kerületi közért elől eltűnt két kikötött kiskutya. Az állat gazdája a -nak elevenítette fel a történteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A 11 éves Borzit és a 6 éves keverék Maszatot a Szondi utcai közért elől kötötték el múlt kedden, nem messze onnan, ahol lakunk

– mesélte lapunknak szomorúan.

"A szokásos déli sétára ugrottam le velük. Mentünk egy kört, aminek a végén valamivel kevesebb mint öt percre beugrottam a boltba. Amikor kijöttem, legnagyobb megdöbbenésemre a kutyák nem voltak sehol. Kizárt, hogy elszöktek volna: dupla csomóra kötöttem a pórázt, ahogy mindig is szoktam, emellett olyan ragaszkodó állatok, hogy rendszeresen megpróbálnak utánam jönni. Ha elszabadultak volna, inkább a boltba jöttek volna utánam. Természetesen mindkét kutyus chipelt, és biléta is van a nyakukban."

Van térfigyelő, de minek?!

Fejes Sándor azonnal hívta a rendőrséget. "A rendőrök rendesek voltak, körbevittek, szemtanúkat kerestek. Megengedték, hogy megnézzem a térfigyelő kamera felvételeit, ám kiderült: az sajnos semmire sem jó. A szemben lévő sarkon van felszerelve, folyamatosan 90 fokban elfordulva pásztázza a környéket, ám amikor a boltra néz, akkor a kép jó részét kitakarja egy elsőbbségadás kötelező tábla" – folytatta a történetét Sándor, aki két férfit látott a bolt mellett.

A felvételekből kiderült, hogy nem ők voltak, de talán láthattak valamit. Egyikük élénk színű felsőt, sötét mellényt, és sötét nadrágot, másikuk sötét munkás felsőt, és nadrágot viselt, ha magukra ismernek, jelentkezzenek!

– kérte Sándor.

Fotó: Markovics Gábor
Mire jó a lopott kutya?

A gazdi amellett, hogy kiplakátolta a városrészt a kutyák képével és a közösségi hálón is keresi őket, saját nyomozásba kezdett, és megdöbbentő tényekre bukkant.

Eközben a címlapon
Többnapos kutatásom eredményeként kiderült: régóta kutyákra szakosodott maffia garázdálkodik az országban

– közölte Fejes Sándor.

"Beszéltem egy gazdával, akinek három kutyáját a kerítésen keresztül lopták el. Jobbára külföldre viszik a lopott állatokat. Lehet, hogy eddig csak én voltam túl naiv, de a két kutyánk elrablása kellett ahhoz, hogy feltáruljon előttem, mi az a kutyamaffia. Ezek a bűnözők szervezetten tevékenykednek, kifigyelik a kutyákat, gyorsak, tudják, hogy mit és hogyan cselekszenek. Külföldre, elsősorban Németországba hurcolják a rabolt állatokat, ahol a menhelyek fizetnek a leadott kutyákért, de sok más célra is lopnak kutyákat..."

Arról, hogy milyen további célok mozgatják a kutyatolvajokat, hogyan látja a helyzetet egy állatvédő szervezet és miben bízik Borzi és Maszat gazdája, hogy visszakerülnek hozzá a kedvencei, a keddi napilapban olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!