RIPOSTER

Ku­tya­há­ború, ez még a sin­tér­nek is sok!

Bár ma­gá­nak a sin­tér­nek sem tet­szik, hét­főn foly­tat­nia kell a ha­lász­telki ku­tya­há­bo­rút! Jo­g­el­le­nes, hogy da­rab­számra kor­lá­tozza a helyi ön­kor­mány­zat a ku­tya­tar­tást. A sin­tér azt mondja, már je­lezte nekik, hogy hi­báz­nak, ennek el­le­nére hét­főn az ön­kor­mány­zat meg­bí­zá­sá­ból újabb ku­tyá­kért kell men­nie.

Lapunk megkereste azt a Pest megyei ebrendészt, aki a halásztelki önkormányzat megbízásából jár el. Herczig József azt mondja: már szólt az önkormányzatnak, hogy nem jogszerű a kutyákkal kapcsolatos önkormányzati döntés, hétfőn mégis el kell mennie egy halásztelki lakó, Kemenczey Anett komondorjáért.

A sintér sem örül, hogy mennie kell

EZT OLVASTAD MÁR?

„Én

már elmondtam az önkormányzatnál, hogy ez az egész alkotmányellenes a dolog.

De én ilyenkor az ő megbízásukból járok el, kapok egy határozatot, amiben közlik, hány darab kutyát kell elhoznom. Az sosincs megadva, hogy milyeneket, azt a tulajdonossal szoktam egyeztetni” – mondta a férfi a Ripostnak. Azt állítja, igyekszik a leghumánusabban eljárni: megkéri a gazdit, hogy maga vezesse ki a jószágot pórázon, és kéri őket, hogy intézzenek az állatoknak új helyet 30 napon belül, és menjenek el a kutyáikért.

Isaszegen el kellett törölni a hasonló rendeletet

„Négy-öt éve Isaszegen is élt egy ilyen önkormányzati rendelet. Aztán amikor valakinek a kutyáit el kellett volna vinni, ő beperelte az önkormányzatot, és meg is nyerte a pert. Így a környéken tudtommal már csak Halásztelken él ilyen, darabszámra korlátozó rendelet. Vállalom azt is, hogy ezért a nyilatkozatomért felmondanak nekem, de én fel vagyok háborodva, hogy ilyet tesznek!” – mondja Herczig.

Eközben a címlapon

Hogy mit mondott a -nak a polgármester, és milyen papírok kerültek lapunk birtokába, az a pénteki számából kiderül!