KÜLFÖLD

Csoda, amit a kutya tett, ami­kor kés­sel tá­mad­tak 11 éves gaz­dá­jára

"Dö­gölj meg!" - ezt or­dí­totta az az erit­reai mig­ráns, aki egy 11 éves gyer­mekre tá­madt rá egy ke­nyér­vágó kés­sel. Mint ki­de­rült, az ál­do­zat a mig­ráns egyik jó­te­vő­jé­nek gye­reke volt.
  • Szerző: WM

A héten kezdődött el  a bajorországi Passauban annak az afrikai migránsnak a pere, akit azzal vádolnak, hogy különös brutalitással megpróbált megölni egy 11 éves kisfiút. A vádiratból kiderült, hogy a 26 éves Abdulrahman M. ugyanabban a társasházban élt pár másik bevándorlóval, mint a 34 éves Tina K. A háziasszony férjével és két fiával lakott egy lakásban, és gyakorta segített a migránsoknak különböző ügyek elintézésében.

Egy tavaly júliusi napon a német család bevásárolni ment, egyedül a 11 éves Paul maradt otthon. Csengetés után a kisfiú ajtót nyitott, és látta, hogy a házból ismert eritreai férfi áll a bejárat előtt. Abdulrahman M. az anyát kereste, de mivel ő nem volt otthon, így a fiút belökdöste a nagyszobába, majd a földön fekvő gyermeket egy késsel többször megszúrta. Paul annak köszönheti életét, hogy a család kutyája rátámadt a migránsra, így az egy pillanatra elengedte áldozatát, aki ki tudott futni az utcára. A migráns követte, és csak akkor menekült el, amikor az erősen vérző kisfiú megállított egy autóst.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlott a bíróságon azzal magyarázta a tettét, hogy az ördög azt tanácsolta, ragadjon kést, és álljon bosszút. Abdulrahman M. egyébként eredetileg Paul édesanyjával akart végezni, akinek az volt a bűne, hogy megnézett egy videót a migráns telefonján. A felvételt az eritreai férfi készítette saját magáról, amint éppen meztelenül táncol.

Egy nő nem láthat meztelenül egy muszlim férfit. Ezt halállal kell megtorolni...

– jelentette ki a bíróságon a támadó, majd hozzátette, hogy rendszeresen beszélget az Ördöggel. Hol németül, hol angolul. A bíróságon az is elhangzott, hogy a megtámadott gyermek poszttraumás stresszben szenved, és a mai napig nem mer iskolába menni, sőt az utcára sem nagyon megy ki. A tárgyalás folytatódik, az ítélet június 6-án várható.