MANI

Kult'30 - Az ér­té­kes fél­óra! - az M5 csa­torna kul­tu­rá­lis ma­ga­zin­mű­sora

A Kult'30 a kul­túra sze­rel­me­se­i­nek szól, il­letve mind­azok­nak, akik tá­jé­ko­zódni sze­ret­né­nek arról, hogy mi­lyen kul­tu­rá­lis ese­mé­nyek vár­ják őket ha­tá­ron innen és túl.

A rendkívül sokszínű magazinműsorban a színháztól a fotóművészeten és a táncon át az irodalomig minden megtalálható. A műsorvezetők, köztük Morvai Noémi és Berecz István a programajánlók mellett érdekes beszélgetésekkel is várják a nézőket. A legjobb riportokból, eseményekből hétvégén délelőtt összefoglaló is látható az M5-ön.

„A Kult‘30-cal visszatértem szakmai gyökereimhez, a beszélgetős műfajhoz. A műsor egyik legnagyobb erénye a sokszínűsége. Színház, képzőművészet, film és irodalom mind-mind helyet kap benne, sőt ezeken túl a szívemnek legkedvesebb témák is: a zene és a könyvajánlók. Ez utóbbit mindig nagy izgalommal várom. Egyszerűen szerethető ez a műsor!”- mesélte Morvai Noémi, a Kult’30 műsorvezetője.

 A Kult’30 műsorvezetése nagyon inspiráló a számomra: hétről hétre beleszédülhetek kultúránk gazdagságába, sokszínűségébe, és erőt nyerhetek más alkotók, előadók gondolataiból, erejéből, lelkesedéséből.

Táncos és szinte-zenész lévén ez a két műfaj áll legközelebb hozzám. Hiszek a kultúrában, mint egyént, és mint közösséget megváltó életszükségletben

– árulta el Berecz István, műsorvezető.

Az interaktív műsor készítői a kult30@mtva.hu címre várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről.

Eközben a címlapon

Ha csak fél órád van kultúrára, akkor Kult’30 – Az értékes félóra! minden hétköznap 17.30-tól az M5 kulturális televízió műsorán!