KOMPOST

Különös dologra bukkantak egy antarktiszi jéghasadékban

A globális éghajlatváltozás miatt az Antarktisz vastag jégtakarója vészesen olvadozik. Nemrég az egyik táguló jéghasadékban hatalmas, mesterséges szerkezetnek tûnő struktúra vált láthatóvá a Google Maps mûholdas felvételén.
  • Szerző: P. B.

A különös alakzat 300 méter hosszú, a szélessége kb. 30-50 méter és 10 méter magas jégfalak veszik körbe... Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint kísértetiesen hasonlít valamiféle elhagyatott város romjaira, amely talán még azelőtt épült, mielőtt az Antarktiszt belepte volna a jég.

A videót a különös felfedezésről ide kattintva nézheted meg!

Első pillantásra valóban mesterséges struktúrának tűnik, de sajnos a műholdas felvételek ezen a területen nem a legjobb felbontásúak. Ennek ellenére sokan hiszik, hogy talán az elveszett Atlantisz maradványai lehetnek, netán egy ősi, földönkívüli bázis maradványai.

Persze, könnyen lehet, hogy csak a széttöredezett jégdarabok tévesztik meg a szemünket...

A szkeptikusokat természetesen nem győzték meg a homályos felvételek. Szerintük, ha valaha épült is valamiféle város a déli kontinensen, a folyamatosan mozgásban lévő és hatalmas súlyú jégtakaró mára finom homokká őrölte annak utolsó tégláját is...

Itt vannak a koordináták, nézd meg te is közelebbről: 69°53'41.4"S 38°42'17.3"E