INSIDER

Kül­föl­dön már be­vált mód­szer véd­het a rep­téri lo­pá­sok­tól

Hiába az 50 mil­li­árd fo­rin­tos fej­lesz­tés, ha sorra fosz­to­gat­hat­ják az uta­sok fel­adott cso­mag­jait a Liszt Fe­renc Nem­zet­közi Re­pü­lő­té­ren.
  • Szerző: Ripost

Már ez az év sem múlhat el reptéri lopások nélkül Ferihegyen! Újabb károsultakról érkeztek hírek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, ahol korábban többek közt Iszak Eszter műsorvezető nagy értékű óráját és készpénzét is ellopták a feladott poggyászából.

Fotó: AFP
EZT OLVASTAD MÁR?

A helyzet dühítő, hiszen Magyarország legismertebb repülőterén 50 milliárd forintos fejlesztés történt, ugyanakkor erre az évek óta jelen lévő problémára a panaszok alapján nem sikerült megoldást találni.

Holott a feladott bőröndök megdézsmálása ellen külföldön már akad hatékony módszer. Vietnamban egy komoly lépésnek köszönhetően már az első hónapban kilencre csökkent a panaszok száma a korábbi, havi átlag ötvenről...

Fotó: AFP

(Fotóink illusztrációk)

Hogy mi a megoldás, amelyet más területeken szintén sikerrel alkalmaznak, s becslések szerint mennyibe kerülne, ha hazánkban is bevezetnénk? Kiderül a keddi napilapból. Keresd az újságárusoknál!