KÜLFÖLD

Ku­kába megy az "an­ti­rasszista szi­vacs" Né­met­or­szág­ban?

A szi­vacs célja, hogy ma­gába szívja az em­be­rek­ben la­kozó rassziz­must...Erre pénzt adtak az öt­let­gaz­dá­nak és utaz­tat­ták az or­szá­gon belül. Nem min­denki vette ko­mo­lyan az üze­ne­tét.
  • Szerző: SZM

Nincs már olyan Németországból származó hír amelyen csodálkoznánk. De azért az “antirasszista szivacs” mégiscsak meghökkentett.

Ez ráadásul egy műalkotás, az iráni születésü Michel Abdollahi ötlete, aki amúgy nem képzőművész, hanem újságíró.Hogy kitől kapott pénzt erre a gigantikus sárga projektre, azt nem írta meg a Wochenblick, de hogy valamit megérzett, az biztos.

Tudta, hogy “antirasszizmussal” Németországban szinte mindent el lehet mostanában adni és lőn.

A fenti képen is látható szivacs – Abdollahi szerint – magába szívja az emberek rasszizmusát! Bizony.

Éppen ezért több német városba is elvitték, mert bizonyára mindenhol csökkenteni kellett a rasszizmust. Először - még 2016-ban - Hamburgban állították ki, ott azonban “idegengyűlölők” meggyújtották.

Utána Stuttgartba szállították és ott bizonyára jól magába szívta a gyűlöletet, mert nem bántotta senki. Augsburgban azonban a gyerekek játékszernek tekintették és sok darabot leszakítottak róla, de az is lehet, hogy közben erősen gondolkodtak az idegengyűlöleten.

A szivacsot, bocsánat: a művészeti projektet, utána visszavitték Hamburgba, ahol azonban megint baj történt, mert újból letépdestek belőle és a szivacsdarabokat a Binnenalsterbe dobták, ahol a vízimadarak megkóstolták azokat, de nem kellett volna.

Eközben a címlapon

Most tehát itt tart az ügy és az erősen megrongálódott alkotás sorsa bizonytalanná vált. Vagy véget ér a pályafutása, vagy a botcsinálta művész ismét szerez egy kis pénzt egy újabb antirasszista alkotáshoz.