LELKIZŐ

Kritikus Damu Roland kislányának állapota

Drámaian kevés, mindössze 1.7 kilogramm súllyal született meg Maja, miután az orvosok megállapították, hogy a pici "sorvadni" kezdett az alkoholproblémákkal küzdő kismama pocakjában.
  • Szerző: Buster

Edinát és lányát, a kis Maját is nagyon megviselték az elmúlt hetek történései. Damu Roland felesége terhessége alatt sem hagyott föl szenvedélyével, az ivással, és elmondása szerint a vérnyomása is rendetlenkedett, ezért volt szükség a császármetszésre.

"Való igaz, hogy nem voltam jó kismama, sokat vétettem a babám ellen. Ettől az utóbbi időben olyan ideges voltam, hogy többször az egekig szökött a vérnyomásom.

Roland megígérte, hogy meglátogat. Két hónapja nem is láttam, így érkezésének híre annyira felzaklatott, hogy szombat estére megint felment a vérnyomásom. Az orvosok nem kockáztattak

- mesélte a Blikknek Edina, aki igyekszik mindent elkövetni, hogy jó édesanyja legyen a kislányának.

„Nővéreméknél, aki vállalta az ideiglenes gyámságot, berendezve várja Maját a kis babavilága. Életem csodája a pici lányom, érte képes leszek a változásra. Mosolya számomra minden szenvedést megért. Még akkor is, ha egyedül, csak az édesanyám és a nővérem segítségével nevelem majd fel” - jelentette ki Damu Roland felesége. Majára egyébként kezelések hosszú sora vár életének első heteiben, így biztos, hogy jó darabig várnia kell, míg gyámja hazaviheti.

"Tapasztalataim alapján a két kiló alatti gyermeket legalább 3-4 hétig az intenzív osztályon tartják. Sajnos sok megpróbáltatás vár rá, az első egy évben rengeteg speciális vizsgálatra, kontrollra, gondozásra kell majd vinni. Utógondozást is igényel, hiszen az anya alkoholfogyasztása miatt feltételezhető, hogy a gyermek visszamaradt a fejlődésben" – árulta el a lapnak dr. Szőnyi György nőgyógyász.