NÍNÓ

Kri­ti­kus a hó­hely­zet: össze­om­lik Nyu­gat-Ma­gyar­or­szág

Tel­jes a káosz az or­szág nyu­gati fe­lé­ben a ha­va­zás miatt. Ba­le­se­tek, út­le­zá­rá­sok, ve­szé­lyes sza­ka­szok.

Teljes a káosz a havazás miatt az ország nyugati felében. Forgalomkorlátozás, balesetek és csúszós utak okoznak felfordulást.

Útlezárások, forgalomkorlátozások

A szűnni nem akaró hóesésnek sajnos máris komoly következményei lettek. Az ország nyugati részét érinti az igazi gond, az MTI tájékoztatása szerint az erős havazás miatt a Katasztrófavédelem korlátozta az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmán a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű teherautók közlekedését, szintén korlátozás történt a 86-os főút Rédics és Körmend közi szakaszán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

A 82-es főutat két teherautó ütközése miatt lezárták, a havazás, az időjárási viszonyok miatt a Sümeget Tapolcával összekötő szakaszon a 7,5 tonna össztömegnél nehezebb járművek csak hólánccal közlekedhetnek.

MTI
MTI
Fotó: MTI

Balesetek és káosz

Zala megyében három kamion akadt el. A Zalaegerszeget elkerülő szakaszon kamion és személyautó ütközött egymással, Lenti és Csesztreg közt árokba csúszott egy személyautó, Zalaegerszeg mellett pedig egy kisteherautó.

időkép
időkép

Az utakat folyamatosan takarítják és síkosítják, de így is nagyon nehéz közlekedni. Hiába a munkálatok, a hó folyamatosan esik, már több, mint 7 centi lehullott, a vezetés során mindenkinek érdemes nagyon odafigyelni, aki a nyugati megyékben közlekedik. Ráadásul az előrejelzések szerint a hőmérséklet már a koraesti órákban is fagypont környékén alakul, a csapadék pedig várhatóan nem fog elállni, hanem területektől függően hó, havas eső vagy akár ónos eső formájában folytatódik majd.

időkép
időkép