RIPOSTER

Jó hírt kap­tunk: mos­tan­tól sok­kal ol­csób­ban jut­ha­tunk jo­go­sít­vány­hoz

Az állam vissza­té­ríti a fi­a­ta­lok­nak a KRESZ-tan­fo­lyam és -vizsga árát.
  • Szerző: Ripost

Ingyenes lesz a sikeresen teljesített KRESZ-tanfolyam és -vizsga július 1-jétől a 20 évnél fiatalabbaknak, a díjat utólag téríti meg az állam - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Novák Katalin közölte, a visszatérítés 25 ezer forintig igényelhető a B kategóriás engedély megszerzéséhez; a tanfolyam elvégezhető hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is.

KRESZ-vizsga nélkül nincs jogosítvány, a kormány ezért finanszírozza ehhez az első lépést, de a közlekedési ismeretek elsajátítása önmagában is fontos - mondta az államtitkár. Évente 50 ezer 20 évnél fiatalabb próbál KRESZ-vizsgát tenni, közölük 30 ezernek sikerül. Novák Katalin hozzátette, arra számítanak, hogy a jövőben nő a sikeresen vizsgázók száma.

Tájékoztatása szerint július 1-jén elindítják a www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu oldalt, ahol minden, a programmal kapcsolatos információ elérhető lesz. A fiatalok telefonon is érdeklődhetnek: az Új Nemzedék Központ a +36 30 711 0643 vagy a +36 30 711 8280 telefonszámon, hétfőtől csütörtökig 9-16, pénteken 9-14 között fogadja a hívásokat.

A visszatérítés menetéről a Magyar Államkincstár tud felvilágosítást adni. A tanfolyam és a vizsga díját postai és elektronikus úton lehet visszaigényelni.