INSIDER

Drága mu­lat­ság - tesz­nek az au­tó­sok a sza­bá­lyokra

Te­le­fo­nál­nak, át­haj­ta­nak a piros lám­pán, hol­ott sú­lyos tíz­ez­re­ket fi­zet­nek ezért az au­tó­sok. De vajon miért nem tart­ják be az elő­írá­so­kat?
címkék:

Piroson áthajtás, mobilozás vezetés közben, gyorshajtás, egyirányú utcába szemből behajtás: ilyenek a magyar autósok.

Fotó: Markovics Gábor

A felmérése szerint csúcsidőben a városban, vagy autópályán 10 perc alatt körülbelül 8-10 szabályszegőt láthatunk. Nagy divat a leállósávon előzés a magyarok körében, szívesen használják a buszsávot, ellenben a biztonsági övet nem nagyon. Elnézve ezeket az autósokat, akár még azt is hiheti az ember, hogy Magyarországon nem jár büntetés a szabálytalankodóknak...

EZT OLVASTAD MÁR?

Pedig dehogynem! Egy kihangosító nélkül, vezetés közben intézett telefon például 30 ezer forintba kerül – feltéve persze, hogy lebukik az autós.

Te tudod, hogy miért mekkora büntetés jár? Vagy azt, hogy például szabályszegésnek számít-e az, ha eszel vezetés közben? Vedd meg a napilapot, és megtudhatod a válaszokat!

Fotó: Markovics Gábor

– Máson jár az agya a sofőrnek, a telefonra, vagy a rádióra figyel, és máris gyorsabban hajt a kelleténél, vagy áthajt egy piros lámpán, esetleg nem figyeli a jelzőtáblákat – mondta a szakértő. De más oka is lehet annak, ha valaki szabályt sért: például a félelem!

Hogy miről is van pontosan szó, megtudhatod a napilapból! Keresd az újságárusoknál!

címkék: