FITTFAZÉK

Kré­mes eper­fa­gyi, cukor nél­kül, 3 perc alatt? Ennél fi­no­mabb nincs!

Már meg­je­lent a pi­a­co­kon és a bol­tok­ban a lédús, friss eper, az igazi eper­fa­gyi leg­fon­to­sabb hoz­zá­va­lója. Ehhez mu­ta­tunk egy vi­lág­baj­nok re­cep­tet! El­ké­szí­teni po­fon­egy­szerű, rá­adá­sul egy­ál­ta­lán nem kell bele cukor! Hi­he­tet­le­nül finom és egész­sé­ges.

Hamarosan indul a szezon, egy-két üzletben azonban már most is lehet kapni csábítóan illatos, friss epret. A lédús gyümölcsnél már csak egy eperfagyi eshet jobban. Most bűntudat nélkül hódolhatsz az élvezeteknek, ugyanis ebben a receptben nem szerepel hozzáadott cukor! S nem csak ettől szenzációs, de valóban pár perc alatt elkészíthető.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 2 db banán, előre felkockázva, lefagyasztve
  • 1/2 csésze eper, lefagyasztva
  • 2 evőkanál keményre vert tejszínhab

Elkészítés:

1. Az előzetesen lefagyasztott banánt és epret késes aprítógépben törd össze és keverd addig, míg sűrű, krémszerű masszává áll össze a gyümölcs!

2. Add hozzá a tejszínhabot és folytasd a keverést a géppel, míg jégkrém állagú nem lesz!

3. Hőálló tálban tedd a mélyhűtőbe legalább három órára!

Eközben a címlapon

4. Fagyikanállal készíts gusztusos gombócokat, gyümölcsökkel díszítve tálalhatod.

Sőt, akár formákba is töltheted a masszát, dugj bele pálcikát, s így pár perc alatt egészséges jégkrémet készíthetsz a gyerekeknek!

Fotó: 123RF

TIPP: Kókusztejporral sűrítheted!